RAZGOVOR

Lidija Bačić, pjevačica iz Hrvatske, za "Avaz": Svaka kafana me poznaje

U pripremi je i sedmi album za 2025. godinu. Volim sve svoje pjesme, a najdraža mi je "Prokleto dobro ljubiš"

Lidija Bačić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

prije 4 dana

Hrvatska pop-pjevačica Lidija Bačić javnosti je poznata po svojim pjesmama, uspješnoj karijeri, ali i atraktivnim izgledom. Iako je dugogodišnja pjevačica koja pjeva zabavnu muziku, sada se okušala i u vodama narodne muzike.

Prije četiri sedmice objavila je novu pjesmu pod nazivom "Svaka Božja kafana me pozna“, a za "Dnevni avaz“ govorila je upravo o tome kako se okušala u drugačijem žanru muzike, u odnosu na onaj uobičajeni na koji je navikla.

Svi stilovi

- Dobro se snalazim u svim stilovima glazbe, moj glas je takav. Pjevala sam sve stilove glazbe, od rocka do popa, zabavne do klapske, od repanja do duhovnih albuma, i željela sam snimiti i pravi retro bosanski folk singl, jer nekad na koncertima znam otpjevati i pokoju folk pjesmu. A i moj dvostruki album koji uskoro izlazi se zove "Savršeni kaos“, kao miks raznih stilova. Na kraju, pjesma mi je stvarno lijepa – istakla je Bačić.

Tekst za pjesmu "Svaka božja kafana me pozna“ radio je Lidijin producent Fayo, muziku Amir Kazić Leo, dok je aranžman radio Samir Zavlan.

Lidiju nismo mogli da ne pitamo šta najviše voli pjevati, a šta sluša privatno kada je riječ o muzici.

- Volim pjevati sve stilove glazbe, a u posljednje vrijeme slušam najviše opuštajuće pjesme dok putujem: Oliver, Sting, Gibonni – kazala je Lidija.

Lidija je objavila više od stotinu pjesama, a tačan broj ne zna. Ipak, kaže da je album koji će ugledati svjetlost dana šesti po redu. Ipak, nije se mogla odlučiti koja joj je njena pjesma najdraža.

- U pripremi je i 7. album za 2025. godinu. Volim sve svoje pjesme, a najdraže su mi "Prokleto dobro ljubiš“ i pjesme koje spremam za 2025. jer su drugačije za mene – kazala je Bačić.

Motivacija za muziku

Kaže da su joj publika i koncerti motivacija i pokretačka snaga.

- Ta energija interakcije s publikom je neopisiva. To će i svaki moj kolega reći. Moj je život pjesma. Već sam pjevala u Frankfurtu. To je veliki koncert u Areni i očekujem dobru energiju i jednu večer za pamćenje. Pjevat ću im od sveg srca – kazala je Bačić za "Avaz“.

Odlična figura

Na pitanje kako uspijeva zadržati odličnu figuru ističe sljedeće:

- Geni, cijela obitelj mi je vitka i fit, lijepo građena. Cijeli život plivam, to volim; penjem se u mom Splitu na Marjan, to je kao neka tjelovježba, a i svaki koncert je kao trening, puno se energije tu potroši.

Imala sam nekoliko koncerata s Oliverom, to je bilo divno. Žao mi je sto nismo stigli snimiti duet, iako smo pričali o tome.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.