MUZIČKO TAKMIČENJE

Ove škole su završili članovi žirija "Zvezda Granda": Rijetki su visoko obrazovani

Izgradili su velike estradne karijere, a u javnosti se često spekuliše o njihovim akademskim postignućima koja često ostaju u sjenci

Zvezde Granda: Članovi žirija. Arhiv

S. Čengić

prije 3 sata 28 minuta

Mnogi smatraju da uspjeh u muzici ne zahtjeva formalno obrazovanje i da je talenat i rad presudan, međutim, oni koji su stigli do diploma, istim vole i da se pohvale, a u nastavku saznajte koje škole su završili.

Marija Šerifović

Marija Šerifović je osnovnu školu i gimnaziju završila u Kragujevcu. Pohađala je i nižu muzičku školu, ali nije nastavila muzičko obrazovanje. Po dolasku u Beograd upisala je Fakultet za menadžment, a onda je započela karijeru kao nasljednica Verice Šerifović, svoje majke, i ubrzo napravila veću karijeru nego što je bilo ko očekivao.

Snežana Đurišić

Snežana Đurišić još od ranog djetinjstva pokazivala je izuzetnu muzikalnost, a to je prvo uočio njen otac, a potom i učitelj u muzičkoj školi u Kraljevu. Često je nastupala kao solista sa školskim horom, a prvi put je pjevala pred publikom u Domu društvenih organizacija u Kraljevu. Nastavila je da se školuje u Beogradu, gdje je i završila srednju muzičku školu, odsjek za solo pevanje.

Dragan Stojković Bosanac 

Dragan Stojković Bosanac od djetinjstva je pokazivao sklonost ka muzici i završio je nižu muzičku školu u Konjicu kao i gimnaziju nakon čega se seli u Beograd. Nakon dvije godine provedene na Pravnom fakultetu odlučio je da se upiše na Ekonomski fakultet na kojem je kasnije diplomirao.


Viki Miljković

Viki Miljković u Nišu je završila Osnovnu školu Maršal Tito i Srednju muzičku školu Dr. Vojislav Vučković. U Prištini je 1989. godine upisala, a kasnije i završila muzičku akademiju, teoretski smjer, i postala profesorka muzike.

Ana Bekuta 

Ana Bekuta je u Priboju završila osnovnu školu, a nakon toga čuvenu Pribojsku gimnaziju, a sve vrijeme se kroz njeno obrazovanje nadovezivala muzika, jer je bila stalni član hora. S obzirom da je sa samo sedamnaest godina rodila sina Igora, dalje školovanje nije nastavljala. Prvi honorar je zaradila 1974. godine na takmičenju “Prvi glas Priboja” na kome joj je pripala druga nagrada.

Đorđe David 

Đorđe David proslavio se kao bivši pjevač bendova „Generacija 5“ i „Fuzzbox“, a trenutno je aktuelni frontmen grupe „Death Saw“ koji je diplomirao glumu. Još ranije je isticao da je kao dječak maštao o tome da postane glumac, a 1983. godine upisao Fakultet dramskih umjetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića. Glumio je u brojnim predstavama, kao i u filmovima „Šmeker“, „Prokleti pas“ i „Tamna strana sunca“. Poznati pjevač pojavio se i u serijama „Vuk Karadžić“ i „Sinđelići“.

Aleksandar Milić Mili

Aleksandar Milić Mili u rodnom Osjeku zavrišio je osnovnu i srednju školu, a nakon toga, dvije godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ubrzo je prešao u Prag gde je diplomirao na Fakultetu za biznis i administraciju.

Mili je jednom prilikom progovorio o svom školovanju, te svojim priznanjem sve iznenadio sve.

–Ivan i ja smo tako odgajani da smo imali razne aktivnosti, sport, muziku i školu, i ako u tim stvarima dajemo rezultate, bili smo slobodni da radimo šta hoćemo. Roditelji su nas podržavali, pogotovo u muzici. Ivan je bio sjajan pijanista, a ja najlošiji đak u istoriji muzičke škole koja ima tradiciju 200 godina. Nikad ništa nisam vježbao, svirao sam sa 12 dok su svi ostali u grupi imali 9 godina. Bio sam katastrofa, ali sam vrlo rano počeo da pravim pjesme. Već sa 9 godina sam dobio prvu nagradu Hrvatske za dječiju poeziju. Stalno me je privlačilo da svoje misli i unutrašnji svijet bilježim na papiru – rekao je Mili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.