DRUGI DIO TURNEJE

Marija Šerifović o koncertu u Zetri za "Avaz": Od mene uvijek možete očekivati iznenađenja

Sarajevo i ja odavno gajimo jednu veliku međusobnu ljubav, kaže pjevačica

Šerifović: U Sarajevo "Dolazi ljubav“. Edvin Kalić

A. Pehlivan

prije 8 sati 54 minute

Marija Šerifović odlučila je razveseliti sarajevsku publiku i prirediti solistički koncert u Zetri. Datum spektakla, koji je zakazan za 12. oktobar, sve više se bliži, a ona je za "Dnevni avaz“ otkrila sve detalje i planove za ovaj specijalni događaj.

Na početku razgovora poznata pjevačica objašnjava zašto je baš odabrala Sarajevo kao grad iz kojeg će krenuti drugi dio turneje "Dolazi ljubav“.

Prethodne sedmice iznenadila je svoju publiku neočekivanom posjetom, priredivši zanimljivo druženje u glavnom gradu BiH. A kako kaže, odlučila je i prije samog koncerta još nekoliko puta posjetiti Sarajevo, kako bi mogla osjetiti energiju i ljubav koja u njemu vlada te uzvratiti istom mjerom.

- Sarajevo i ja odavno gajimo jednu veliku međusobnu ljubav. Možda to nekome zvuči neskromno, ali ja tu energiju dosta jako osjećam svaki put kada dođem u Sarajevo. Moj bend i ja smo već uvježbani, ali ne čini samo to pripreme za koncert. Dobra svirka je samo osnov za dobar koncert - rekla je Šerifović.

Specijalni gosti

Marija Šerifović prepoznatljiva je po brojnim iznenađenjima koja voli priređivati svojim najbližima, ali i publici koja je prati sve ove godine. Tako otkriva i da Sarajevo od nje može očekivati lijepe trenutke veoma brzo, a i ovog puta priredila je specijalne goste na koncertu. Naime, radi se o njenim prijateljima koje uvijek rado dočeka na sceni.

- Nije iznenađenje da od mene uvijek možete očekivati iznenađenja. Ipak, svaki koncert na turneji „Dolazi ljubav“ ima specijalne goste, pa će tako biti i u Sarajevu. Na sceni se najbolje osjećam kada sam sa svojim prijateljima i upravo njih pozivam da budu dio ove vrlo, vrlo emotivne turneje – objasnila je Šerifović.

Povratak na sarajevsku scenu

Šerifović je posljednji koncert u Sarajevu održala 2018. godine, kada je oduševila brojnu publiku svojim izvanrednim glasom i izvedbama. Još tada je priredila emotivni koncert za pamćenje o kojem je dugo govoreno.

- Nije lako ponoviti takvo iskustvo, ali baš zato što smo se jedni drugih toliko uželjeli, vjerujem da nas očekuje baš onako večer za pamćenje – ističe pjevačica.

Najvažnija uloga

Važno je spomenuti kako je Marija nedavno postala majka jednog dječaka, pa nas je zanimalo i kako se snašla u toj ulozi i svim izazovima koje majčinstvo, ali i njen posao, sobom nose te da li uspijeva uskladiti sve obaveze.

- Sve je najljepše i najteže. Svakim danom i moj sin i ja učimo zajedno po jednu novu stvar, gradimo naš odnos i naš život sa svim obavezama koje ja imam. Nekada je to komplikovanije, nekada lagano, ali na kraju dana, kada se uspavljujemo, ništa drugo više nije važno. I upravo je to ta emocija koja mi daje snagu – rekla je Šerifović.

Mamin koncert

Za kraj otkrila je i da li se njen sin Mario može očekivati na koncertu koji priprema.

- Mario je sada već veliki dečko i mislim da je vrijeme da dođe na neki mamin koncert. Možda je baš Sarajevo pravi trenutak, vidjet ćemo – zaključila je Marija Šerifović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.