NOVI ALBUM

Nikolina Kovač za "Dnevni avaz": Halid mi je učinio veliku uslugu

Ja nisam kalkulisala da sad trebam nešto, da ubacim neki rep u tekst, pa da bi se dodvorila nekoj mlađoj publici - kazala je Nikolina

Nikolina Kovač - Avaz
Nikolina Kovač - Avaz
Nikolina Kovač - Avaz
Nikolina Kovač - Avaz
Nikolina Kovač - Avaz
+20

prije 2 dana

Rođena Sarajka sa adresom u Beogradu, Nikolina Kovač, govorila je za "Dnevni avaz" o svom novom albumu "Živim za ljubav", porodici te duetu sa Halidom Bešlićem. 

Nikolina Kovač. Dnevni avaz

Ona je razgovor započela s pričom o svom albumu koji je većinom sama kreirala. 

- Generalno moram da započem ovaj intervju rečenicom koji sam i negdje započela ovaj dan. Prezentacija albuma, a to je ovaj put koji sam birala i nikada tu ništa ne bih mijenjala. Jer kroz ljubav dišem, kroz ljubav osjećam. Ovo je postolovina raznih emocija u kojoj sam hrabro uplovila, koju sam prepoznala kod drugih ljudi i koju sam osjetila kod sebe i koju sam protkala kroz muziku. 

Negdje je to najbolji način koji može da opiše sve ovo što sam ja četiri godine stvarala i negdje sam se stvarno ohrabrila da i kao kant autor, neko koja radi i muziku i tekst, većine pjesama, 11 pjesama konkretno, zaokružio ovu cijelu priču jednom promocijom i u Beogradu i u Sarajevu i moram da kažem da sam jako ponosna. Sada kreće jedna nova etapa, a to je promocija po emisijama, pjevanje pjesama po nastupima, naravno. Cilj mi je da svoju pjesmu dijelim i sa ovaj publikom i sa nekim novim ljudima koji su se upravo konektovali zbog onoga što ja stvaram godinama i što njegujem, a to je emocija - kazala je Kovač. 

Nikolina Kovač. Dnevni avaz

Na Nikolininom albumu kroz sve pjesme je protkana ljubav, a ona je otkrila koje pjesme su za nju posebne.

-  To je "Rano Stara", "Bole me tvoje prevere", "Hajde zavedi me", "Još si moje sve" i "Živim za ljubav". Ja kada sve pjesme sada izgovaram, nekako me baš hvata onako jeza, jer su jako lijepe i ja sam tu dala sebe i ponosa sam zbog toga što sam dala sebe. Ja nisam kalkulisala da sad trebam nešto, da ubacim neki rep u teks, pa da bi se dodvorila nekoj mlađoj publici. Ne, ja želim i da ta mlađa publika kad malčice sazrije, obrati pažnju na ono što je stvarno suština života, to je prava emocija i da žive od nekih malih stvari i da stvarno svi živimo za ljubav, da nas ne ponesu ni automobili, ni satovi i sve ovo danas što se nameće i što se propagira kroz muziku, kroz standard života i kroz uopšte društvo - kazala je ona.

Nikolina Kovač. Dnevni avaz

Također, ona je otkrila i kako je došlo do dueta sa Halidom Bešlićem te koliko joj znači taj duet.

- Generalno, čika Halid je neko koga ja beskrajno volim i on je najdivniji čovjek koji se bavi ovim poslom. Ja nisam upoznala nekoga ko je takav kao on. Jako sam prevashodno ponosna što poznajem jednu takvu osobu, a još mi je draže što je on neko ko je želio sa mnom da otpjeva taj duet, što je meni učinio uslugu. To je moja pjesma, jedna od prvih koje sam ja radila samostalno i to je za mene stvarno jedna kruna u mojoj dosadašnjoj karijeri, jer imam takvu jednu pjesmu koju ljudi, svjesna sam da jako vole i uvijek probudi neku lijepu emociju u njima. Ja i dan - danas kad čujem pjesmu, mnogo je neki merak u meni. Tako da on je taj koji je meni učini uslugu, ja sam svjesna toga, ali on je zato jedinstven, poseban i prije svega skroman čovjek - kazala je Nikolina. 

Nikolini je porodica najveća podrška i potpora, a ona je rekla kako je njoj porodica stub svega.

- Porodica je najveći kritičar i najveća podrška. Ja sam neko ko je odrastao uz mnogo ljubavi i kada je bilo sredstava i kada nije bilo sredstava, uvijek sam bila nekako okupana sa mnogo ljubavi i oni su, krivci zbog toga što ja znam danas ili da razaznajem, a mislim da jako dobro znam, da osjetim ljude, da prepoznam ljude, u tom nekom emotivnom smislu, jer ta emotivnost i komunikacija ljudima jako je važna i to dugujem svojoj porodici. Oni su moja podrška i nešto zbog čega ima smisla živjeti, baza, odnosno kraj i početak svega. Tu sve i počinje i završava se - kazala je Kovač za kraj razgovora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.