"SKIP PJESMA"

Jelena Karleuša snimila najskuplji spot u karijeri: Evo šta se desilo za samo 12 sati nakon objave videa za "Bengu"

Jedino što je imalo tendenciju da obori sve rekorde bio je hejt, poručila je Karleuša

Jelena Karleuša. Instagram

E. T.

18.8.2024

Pjevačica iz Srbije Jelena Karleuša prošlog ljeta je nakon čak 11 godina pauze obradvoala svoju vjernu publiku i objavila dva albuma "Alpha" i "Omega" koji su doživjeli vrtoglavu popularnost.

Nekoliko dana kasnije napravila je koncert koji je pomjerio sve granice na domaćim prostorima kada su promocije u pitanju, a godinu dana kasnije, na svoj rođendan objavila je najskuplji spot u karijeri za pjesmu "Benga", prenosi Kurir.rs.

Album “Alpha” je nakon objavljivanja spota za pjesmu “Benga” doživio ogroman „comeback“ i za 12 sati se vratio na drugu poziciju po slušanosti na “Serbia Apple Music” top listi i to godinu dana nakon što je objavljen.

Podsjetimo, nedavno je Karleuša na Instagramu i sama objasnila fenomenom pjesme “Benga” koju mnogi u početku nisu mogli da razumiju.


Statistika top liste. Screenshot

- Kada su prošle godine izašli albumi “Alfa i Omega” pjesma "Benga" bila je omalovažena do te mjere da je na društvenim mrežama proglašena za skip pjesmu. Desio se i presedan u historiji šou-biznisa, da sam autor teksta (u ovom slučaju Gazda Paja) na X-u napiše da je pjesma, citiram “neslušljiva” i da je saglasan sa mišljenjem većine da je pjesma promašaj iako je pjesmu napisao i za to dobio honorar - napisala je Jelena i dodala:

- Pjesma "Benga" po slušanju nije prelazila statističku grešku što su pokazivale sve brojke i pregledi. Jedino što je imalo tendenciju da obori sve rekorde bio je hejt. Javne ličnosti su se utrkivale da daju svoj uglavnom negativan sud i doprinesu masovnom napadu. Godinu dana kasnije, pjesma “Benga” bilježi skok slušanosti od 800 posto po statistici na muzičkim platformama i sada vodi kao najslušanija pjesma leta. Bilo je potrebno godinu dana da pjesma "eksplodira" na TikToku i ja sam je uvrstila na spisak pjesama na koncertima. Da, čak sam je i ja privremeno bila izbacila. Sada bengamo zajedno uz novi muzički pravac koji sam rodila u bolnom porođaju bez epidurala dugom godinu dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.