ZANOSNA SPLIĆANKA

Za nju je vrijeme stalo: Nećete vjerovati koji rođendan uskoro slavi Jelena Rozga

Mnogi ne znaju da je svoj staž u estradnim vodama zapravo započela kao balerina

Zanosna plavuša. Instagram

Z. K.

10.8.2024

Pjevačica Jelena Rozga jedna je od najpopularnijih muzičkih zvijezda u regiji, a iza nje je 26 godina duge i uspješne karijere. Međutim, mnogi ne znaju da je svoj staž u estradnim vodama zapravo započela kao balerina. Jednom je prilikom na Instagramu objavila snimku svog nastupa iz tog vremena i oduševila sve obožavatelje.

Naime, tada 19-godišnja Jelena izašla je na binu u bijeloj haljini za balet pjevajući pjesmu 'Aha' i plešući kao balerina. Kao debitantica osvojila je drugo mjesto.

- Mojih prvih 25 godina. Kada sam prvi put na današnji dan uzela mikrofon u ruke nisam bila svjesna kakva me budućnost čeka... Bilo je svega, uspona, padova, sreće, razočarenja, puno lijepih i onih malo manje lijepih stvari. Ali da se opet rodim isti put bih izabrala... Jer onaj osjećaj koji imam kad sam na pozornici, onaj minut srca mog, kada ginem i kada su dani bez broja, najsretnija sam na svijetu - napisala je Jelena Rozga tada i zahvalila se publici koja je prati već dugi niz godina.

Mnogi su već tada predviđali da će upravo ona biti nova pjevačica popularne grupe Magazin čiji je osnivač Tonči Huljić. I nisu pogriješili, tako je i bilo. Od tog nastupa Jelena je svoje balerinke za balet zamijenila visokim potpeticama i mikrofonom.

Već iste godine, u čuvenoj splitskoj grupi Magazin zamijenila je tadašnju pjevačicu Danijelu Martinović, što se pokazalo kao pravi potez s obzirom na to da je grupi u narednih 10 godina vratila onu veliku popularnost iz 80-ih. Nakon uspješne ssradnje 2006. odlučila je krenuti u solo vode.

Debitanski album 'Oprosti mala' izdala je 2006. godine, nakon kojeg je nanizala brojne hitove koje slušaju sve generacije. Nekadašnja sramežljiva mlada djevojka stasala je u jednu od najvećih regionalnih zvijezda i postala uzor mnogim mladim djevojkama.

Godinama se piše da izgleda vrlo mladoliko pa se često i komentira da je za ovu zanosnu Splićanku vrijeme zapravo stalo. Upravo iz tog razloga, mnogi se često pitaju koliko Jelena ima godina. Naime, Rozga je rođena 1977. godine te će 23. avgusta napuniti 47 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.