LIJEPA USPOMENA

Bregina kćerka objavila fotku roditelja iz mladosti: Lijepoj Dženani ni najveći zavodnik nije odolio

Goran Bregović u martu je napunio 74 godine

Obilježio je jednu epohu u svijetu muzike. Nebojša Babić

E. Ag.

8.8.2024

Kao frontmen jednog od najpopularnijih bendova Jugoslavije, "Bijelog dugmeta", privlačio je apsolutnu pažnju dama različitih generacija

Čuveni muzičar Goran Bregović u martu je napunio 74 godine.

Obilježio je jednu epohu u svijetu muzike, a svoju karijeru započeo je još u ranoj mladosti. Na muzičkoj sceni se pojavio još kao tinejdžer i potpuno logično osvojio je srca žena. Ništa se nije mijenjalo ni decenijama kasnije - Bregović još privlači pažnju dama kao harizmatičan muzičar koji živi "razuzdanim životom", kako je sam istakao.

Kao frontmen jednog od najpopularnijih bendova Jugoslavije, "Bijelog dugmeta", privlačio je apsolutnu pažnju dama različitih generacija koje su "gubile glavu" za liderom benda.

Ipak, njega je zaludjela i dalje to čini Dženana Sudžuka, s kojom je više od 30 godina u sretnom braku. Imaju tri kćerke - Emu, Unu i Lulu.

Tada veliki zavodnik Dženanu Sudžuku upoznao je 1977. godine, a ona je tada imala samo 16 godina. Ljubav je planula na prvi pogled, a miljenik žena je riješio da se skrasi i ozvaniči njihov odnos 1993. godine.

Više od 30 godina u sretnom braku. Instagram

Uz njeno ime je išao epitet jedne od najljepših žena u Jugoslaviji. Njoj su se divile i starije i mlađe generacije, iako je ona često naglašavala da sebe ne doživljava tako.

Početkom avgusta, u čast maminog rođendana, najmlađa kćerka Lula joj je čestitala na Instagramu objavivši fotografiju iz mamine i tatine mladosti. Nasmijani, lijepi i veseli uživali su na jednoj zabavi, a trenutak je ovekovječen. Dženana se veoma rijetko pojavljuje u javnosti, ali oni koji se sjećaju sarajevske ljepotice iz mladosti, kada je vide nakon mnogo vremena kažu da se nimalo nije promijenila.

A što se tiče Brege, izgleda da je on sa godinama samo bivao sve ljepši i da mu je kosa bivala bujnija. Na fotografiji koju je kćerka Lula objavila prepoznaje se mamina nestvarna ljepota i tatin veseljački duh.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.