NA LICU MJESTA

Zatvoren Festival prijateljstva u Goraždu: Al Dino i Željko Samardžić za oproštaj

Brojni gosti iz regije i dijaspore u prvoj sedmici avgusta ispunili su grad koji je podsjećao na ono nekadašnje, radošću i muzikom ispunjeno Goražde

S posljednje noći Festivala prijateljstva - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Alen Bajramovic

7.8.2024

Uličnim maskenbalom i plesom u ritmu bubnjeva članova Sarajevo Drum Orchestra počeo je oproštaj od goraždanskog Festivala prijateljstva, tradicionalne manifestacije koju su u proteklih sedam dana ispunili dobra zabava i druženje uz brojne muzičke i sportske događaje, pozorišne predstave, izložbe i radionice. 

Brojni gosti iz regije i dijaspore u prvoj sedmici avgusta ispunili su grad koji je podsjećao na ono nekadašnje, radošću, muzikom i životom ispunjeno Goražde. U Gradskoj Art galeriji večeras je otvorena izložba djela nastalih na ovogodišnjoj Internacionalnoj likovnoj koloniji, a ceremoniju zatvaranja Festivala uljepšali su nastupi najmlađih - plesna zabava zeničkog Tropika i učesnika Festivala dječije pjesme "Šta se pjesmom sanja" Adina Drakovca. Poruku u ime mladih Goražda uputili su učenici generacije Ilma Ahmetspahić i Amir Džafić. Učesnicima, posjetiocima i sponzorima Festivala zahvalio se gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Uz zvuke himne Festivala prijateljstva i vatromet, festivalsku zastavu sa jarbola je spustio atletičar Emir Hastor, prvak BiH, koji će 10. avgusta učestvovati na Olimpijskom maratonu u Parizu. Na ovaj način je zvanično označen završetak 27. internacionalnog Festivala prijateljstva Goražde 2024.

Posljednja festivalska noć, do novog susreta u isto vrijeme 2025. godine, rezervirana je za koncert poznatog bh. interpretatora Al' Dina, a potom i regionalne zvijezde Željka Samardžića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.