SVESTRANA TUZLANKA

Emina Vejzović, poznatija kao DJ Forora, za "Avaz": Uvijek sam vjerovala da u sebi nosim nešto posebno

TikTok mi je bio najbolja reklama, kaže Vejzović

DJ Forora: Nemam konkurenciju. Instagram

L. Đulalić

5.8.2024

Tuzlanka Emina Vejzović, poznatija kao DJ Forora, prva je ženska članica Fm Jam DJ ekipe.

Njen životni moto jasno je vidljiv na njenoj ruci: „No Sikiriki“. Ova tetovaža ne samo da simbolizira njen opušteni pristup životu već i odražava njen način rada u muzičkom svijetu.

Iako se iza ove poruke krije priča o trajanju i rastu u muzici, DJ Forora naučila je da prepusti stvari sudbini i uživa u svakom trenutku, iako joj izlazak na stejdž donosi tremu i uzbuđenje.

- Uvijek imam tremu kada izlazim da sviram. U početku je to bilo veoma teško, sada je malo lakše - priznaje DJ Forora u razgovoru za „Avaz“.

Drugačija od drugih

Dodaje da trema zavisi od vrste događaja na kojima nastupa.

- Radim različite vrste događaja, od klubova do festivala i brend evenata. U 99 posto slučajeva imam tremu - ističe Vejzović.

Iako na prvi pogled izgleda kao tiha i stidna osoba koja se teže uklapa u socijalne kontakte, njena suštinska snaga dolazi iz suprotnog dijela njenog karaktera. Kontakt s ljudima nije uvijek bio njen forte, ali ta nesigurnost nije je obeshrabrila. Naprotiv, njena samouvjerenost i vjerovanje u vlastiti X-faktor postali su ključ za njen uspjeh.

- Uvijek sam vjerovala da u sebi nosim nešto posebno, nešto što me razlikuje od drugih. Ta unutrašnja snaga me motivira - objašnjava DJ Forora.

Dj Forora. Instagram

Kao jedini ženski član FM Jam DJ ekipe, otkrila je kako im se pridružila.

- Došla sam u FM Jam zahvaljujući dvojici momaka koji su već bili dio ekipe kao DJ-evi. Prvo sam upoznala Indiga, a potom DJ Soula. U početku nisam htjela da im kažem da imam opremu i da planiram da se bavim DJ-ingom jer sam ih gledala kao svoje idole i osjećala sam da se ne mogu ni približno uporediti s njima. Kad sam im konačno priznala svoje namjere, DJ Soul me pozvao i rekao da je već zakazao moju prvu svirku. Iako sam imala užasnu tremu, otišla sam na svirku sama - priznala je.

Od nesigurnih početaka do TikTok uspjeha, njen put je fascinantan. TikTok je, kako kaže Forora, „najbolja reklama ikada“.

Dj Forora. Instagram

- TikTok me doslovno stavio na mapu. Nikada nisam nastupala van BiH, a onda sam objavila prvi video na TikToku s jednom Cunamijevom pjesmom u mashupu. Odmah su mi se javili da sviram u Frankfurtu. To je bila odskočna daska za mene. Nakon toga sam počela sve više nastupati vani – objašnjava ona.

Na početku je bila fokusirana na puštanje isključivo strane muzike, posebno RnB-a, zbog straha da je publika neće pravilno svrstati. Ipak, spajanje različitih stilova muzike pomoglo joj je da se istakne na globalnoj sceni.

Stvar sudbine

Najveću podršku imala je od svoje majke.

- Imala sam sreće s mnogim stvarima u životu, ali s mamom sam imala najviše. Postoje ljudi koji su talentiraniji od mene, ali roditelji ih ubijaju u pojam. Moja mama me nikada nije forsirala da budem odličan učenik, a završila sam fakultet zahvaljujući njenoj podršci - naglašava ona.

Što se tiče konkurencije među DJ-evima, posebno među ženama, Forora naglašava da je konkurencija mala.

- S obzirom na to da nema mnogo žena koje se bave ovim poslom, konkurencija nije previše velika. Ipak, želim da naglasim da sam bliska s dvije super DJ-ice iz Beograda, Leom Davogić i Sarom Janković - dodaje Emina.

Na kraju, DJ Forora je podijelila svoju životnu filozofiju.

- Vjerujem u Boga i volim da prepustim stvari sudbini. Ne volim da se sekiram i svaki put sve dođe na svoje mjesto. Najvažnije je raditi ono što voliš i vjerovati u sebe - zaključuje DJ Forora.

Buba Corelli i Jala Brat velika podrška

DJ Forora izdvaja Jalu Brata, Bubu Corellija i Sajfera kao svoje omiljene izvođače, čija muzika najviše podiže atmosferu na njenim nastupima.

- Buba i Jala su mi velika podrška. Jedan od najvažnijih trenutaka u mom životu bio je kada su me pozvali na listening party njihovog albuma „Goatseason“. Sa Sajferom imam još bliži odnos, pojavila sam se u dva njegova spota. Oni su jedni od prvih koji su me našli na TikToku - ističe Forora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.