RASPRAVA

"Laibach" demantirao Bajagu: Priča koju sada širi spada u folklor klasičnog srpskog humora

"Laibach" je regovao na Bajaginu tvrdnju da se ovaj slovenski bend najprije odbio upoznati sa članovima "Rammsteina"

Instagram

L. S. R.

31.5.2024

"Laibach" je regovao na tvrdnju Momčila Bajagića Bajage da se ovaj slovenski bend najprije odbio upoznati sa članovima "Rammsteina" te da je dvije godine kasnije želio biti predgrupa  njemačkog benda.

- Njima su "Laibach" bili idoli i tu se dogodi jedna nezgodna stvar po "Laibach". Oni su tražili od organizatora da upoznaju "Laibach". I ovi kažu kao: Ko je "Rammstein". I uglavnom, otkače ih. Poslije jedno dvije godine "Laibach" ono radi ovdje, ali "Rammstein" pravi veliku turneju po Evropi, već su razbili maksimalna i onda ovi iz "Laibacha" pitaju bi li mogli biti predgrupa i ovi kažu: "Naravno da ne" -, izjavio je Bajaga tokom gostovanja u podcastu "Agelast" Galeba Nikačevića.

No, članovi "Laibacha" tvrde kako ovo uopće nije istina te navode svoju stranu priče.


- S obzirom na to da je izjava Momčila Bajagića Bajage o "Rammsteinu" i "Laibachu" postala viralna, možda je ipak higijenski da se na nju odzovemo. S Bajagom, koji je inače simpatičan i respektabilan gospodin i relevantan popularni umjetnik, sreli smo se jednom u Beogradu u SKC -u. Bilo je to bilo povodom našeg koncerta 1997. godine, kada je stavio svoje ime u odbranu "Laibacha", jer je naš nastup u srpskom glavnom gradu (Hala sportova, 14. novembar) tada skoro bio zabranjen. No, priča, koju sada širi spada više u folklor klasičnog srpskog humora i dementnog ribarskog pretjerivanja", naveli su za Headliner.rs.

Dodali su kako je istina samo to da su članovi "Rammsteina" na početku bili veliki fanovi "Laibacha" i da su kod "Laibacha" pronašli osnovnu inspiraciju za svoju muzičku i stilsku usmjerenost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.