USPJESI

Spot s novog albuma Tejlor Svift za šest sati od objavljivanja pogledan gotovo sedam miliona puta

U spotu Tejlor i Post Malone, koji gostuje na singlu, glume bivše ljubavnike

Svift objavila spot. Instagram

Z. K.

20.4.2024

Tejlor Svift (Taylor Swift) objavila je spot za Fortnight, prvi singl s njenog novog albuma, koji je u šest sati od objavljivanja pogledan gotovo sedam miliona puta. Pjesme su se na streaming servisima pojavile tačno u ponoć po američkom vremenu, odnosno u 6 ujutro po srednjoevropskom.

U spotu Tejlor i Post Malone, koji gostuje na singlu, glume bivše ljubavnike koji su, prema tekstu pjesme, imali aferu koja je trajala samo 14 dana.

Itan Hok (Ethan Hawke) i Džoš Čarls (Josh Charles), koji su glumili u Društvu mrtvih pjesnika, također se pojavljuju u iznenađujućim ulogama kao par naučnika koji provode testove na Svift, a spot završava špicom koja podsjeća na nijemi film.

- Htjela sam vam pokazati svjetove koje sam vidjela u svojoj glavi i koji su poslužili kao pozadina za stvaranje ove muzike. Skoro sve u njemu je metafora ili referenca na neki kutak albuma. 

Za mene se ovaj video pokazao kao savršen vizuelni prikaz ovog albuma i priča koje pričam u njemu. Post Malone me oduševio na setu kao naš izmučeni tragični heroj i jako sam mu zahvalna za sve što je uložio u ovu saradnju - napisala je Svift na društvenim mrežama.

Podsjećamo, u petak je izašao novi, 11. album Tejlor Svift pod naslovom „The Tortured Poets Department“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.