AJRIŠ GRINSTED

Pjevačica preminula u 44. godini

S velikom tugom moram da vas obavijestim da je moja prekrasna sestra i prijateljica preminula – napisala je njena sestra

Ajriš Grinsted. Instagram

Dž. H. M.

20.9.2023

Pjevačica Ajriš Grinsted (Irish Grinstead) umrla je u 44. godini. Vijest o smrti članice poznate R&B frupe “702” saopštila je njena sestra.

- S velikom tugom moram da vas obavijestim da je moja prekrasna sestra i prijateljica preminula večeras – napisala je sestra pjevačice Lemiša Grinsted preksinoć na Instagramu i poručila:

- Vodila je dugu bitku i konačno je u miru. Ta djevojka je bila sjajna kao zvijezde! Krasila ju je i unutrašnja i spoljašna ljepota.

Pjevačica Ajriš Grinsted i njena sestra bile su dvije od tri članice pomenute grupe. Lemiša je dodala da će zauvijek biti sretna što je sa sestrom dijelila scenu tako dugo.

Na Instagram profilu grupe objavljeno je prošlog decembra da će se pjevačica Ajriš Grinsted povući zbog zdravstevnih problema.

Ajriš je 2008. doživjela tragediju kada je umrla njena sestra bliznakinja Ojriš, u 27. godini. Uzrok je bilo otkazivanje bubrega. A uzrok smrti Ajriš Grinsted još nije saopšten.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.