POSTIGLA VELIKI USPJEH

Lijepa crnogorska umjetnica na listi najuspješnijih mladih ljudi u Evropi: Tamari se svijet divi s razlogom

Uvijek imamo čemu da stremimo, pa tako i ja imam razne želje koje bih voljela da ostvarim, rekla je Tamara Rađenović

Rađenović: Lijepa i uspješna. Instagram

E. Ma.

8.4.2023

Lijepa i uspješna Crnogorka Tamara Rađenović našla se na Forbsovoj listi među 30 perspektivnih i najuticajnijih ličnosti u Evropi mlađih od 30 godina.

Tamara je rođena u Beogradu, a školovala se u Sloveniji i Londonu, gdje je diplomirala solo pjevanje na prestižnoj muzičkoj akademiji „Royal College of Music“.

Ova umjetnica je još uvijek jedina koja je primljena na odsjek solo pjevanja na ovom prestižnom muzičkom konzervatorijumu, sa prostora bivše Jugoslavije.


Iako je dosta toga postigla, kako kaže, nema namjeru da se zaustavi, prenosi Stil.rs.

- Uvijek imamo čemu da stremimo, pa tako i ja imam razne želje koje bih voljela da ostvarim. Tačno je da sam rano ostvarila neke uspjehe, a da toga nisam bila ni svjesna. Suština moje karijere je ljubav prema muzici i prenošenje emocija na publiku. Tako želim da nastavim. Želim da napredujem na ličnom nivou, a gdje će to sve biti, vidjet ćemo - rekla je Tamara Rađenović je u intervjuu za Harper Bazar.


Tamara je do sada imala priliku da nastupa u 13 zemalja. . Navodi da je veoma disciplinirana, kao i da je sve postigla zahvaljujući velikom trudu i radu.

- Vježbam svakog dana pjevanje, nekad više, nekad manje, ali je bitan kontinuitet. Trčim, treniram, imam časove jezika, vodim računa o zdravom životu. Sreća je što u Londonu nisam izložena pušenju u zatvorenom prostoru, koje jako negativno utiče na glas, jer je svuda zabranjeno pušenje.Voljela bih da i u Srbiji uvedu takav zakon jer je zaista nemoguće da boravite duže od 5 minuta bilo gdje – što nema veze samo sa glasom, nego i sa opštim zdravljem - ispričala je jednom prilikom.

Kada je u pitanju muzika koju sluša, kako kaže sve zavisi od njenog raspoloženja.


- Nekad pustim klasičnu muziku, baš onako glasno, pa čak i pjevam i gledaju me na semaforu. Nekad pustim neku latino muziku, nekad stare klasike, house, pop… Uvijek je drugačije - kaže Tamara.

Pored njenog prijelepog glasa, mnogima se dopada i njen modni stil, a kod kostima tokom nastupa najbitnija joj je udobnost.

- Da su udobni, da me ne opterećuju, da mogu fino da dišem. Iskreno, nisam fan korsetnih haljina jer uvijek imam osjećaj da će u nekom momentu samo da se otkače i spadnu. Zato mi je bitno da se ne opterećujem tim stvarima. Obožavam da učestvujem u kreiranju svojih haljina jer sam esteta po prirodi, volim modu, volim nakit - rekla je Tamara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.