SUMNJAJU DA JE NAMJEŠTENO

Miss Turske trpi surove uvrede zbog izgleda: Kažu da "nije dovoljno lijepa"

Izabrana je za najljepšu ženu Turske, a od tada prolazi kroz pakao zbog osuda i uvreda na račun fizičkog izgleda

Idil Bilgen - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
E. Ag.

prije 11 sati 4 minute

Mlada Idil Bilgen, koja ima 24 godine, izabrana je za Miss Turske i predstavljat će svoju zemlju na svjetskom takmičenju. Međutim, dok ona ponosno nosi ovu prestižnu titulu, okrutni komentari na račun njenog izgleda i burne reakcije ne jenjavaju.

Iako o ukusima ne treba raspravljati i nemoguće je da svi imamo iste standarde kada je u pitanju ljepota, polemika oko toga da li je ova djevojka zaslužila pobjedu ili ne, da li je zaista najljepša od svih kandidatkinja i slično, ne prestaju.

Svjetski mediji se također bave ovom temom, a Idil čak optužuju da je takmičenje namješteno, odnosno da je pobijedila "preko veze". Društvene mreže su zatrpane zluradim komentarima u kojima gotovo da se i ne biraju reči, a osim kritika, misici se podsmijevaju i vrijeđaju je.

Da stvar bude još dramatičnija, čak su i pojedini ljekari koji se bave estetikom izjavili kako mlada Idil "nije dovoljno lijepa".

Ona je i sama izašla pred javnost i u jednoj emisiji objasnila da se samo takmičenje ne odnosi samo na ljepotu, već i na druge (važnije) stvari, poput inteligencije.

Gledaocima i turskoj javnosti poručila je da je "doktorica, ali i Turkinja koja želi da bude glas žena na izboru za Miss svijeta".

S obzirom na to da je otac mlade Idil ambasador Turske u Kijevu, mnogi ostaju pri stavu da je takmičenje namješteno, ali misica se nada da će odbraniti pobjedu i prestižnu titulu i time dokazati da je zasluženo nosi, ali i stati ispred svih žena u Turskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.