TRAGEDIJA

Tuga u porodici Deprins: Dan nakon smrti slavne balerine (29) umrla i njena majka

Oplakivati dva člana porodice koja su umrla u roku od 24 sata je tragično i razarajuće, objavila je porodica

Mikejla i Elejn umrle u razmaku od 24 sata. Facebook

E. Ag.

jučer


Mikejla Deprins (Michaela DePrince, 29), balerina koju je kao siroče iz Sijera Leonea usvojila američka porodica, umrla je 10. septembra, a u roku od 24 sata umrla je i njena posvojiteljica Elejn (Elaine).

- Koliko god se to činilo nevjerovatnim, te dvije smrti bile su potpuno nepovezane - objavila je porodica. Uzrok Mikejline smrti još nije poznat. Njena majka Elejn umrla je "tokom rutinskog zahvata vezanog uz pripremu za operaciju" 11. septembra, potvrdila je porodica.

- Jedini način na koji ovo možemo objasniti jeste da je Elejn, koja je već kroz život izgubila troje djece, Božijom milošću pošteđena boli gubitka četvrtog djeteta. Ono kroz šta porodica trenutno prolazi je zaista nezamislivo bolno. Oplakivati dva člana porodice koja su umrla u roku od 24 sata je tragično i razarajuće - objavila je porodica.

- Razgovarala sam s maminom doktoricom o njenom stanju kad su me obavijestili o sestri, jednostavno se nije činilo istinitim - ispričala je za BBC Mikejlina sestra Mia. Sutradan je saznala da je izgubila i mamu.

- Bilo je to jako teško čuti. Mama je prva koju bih zvala kada bi mi se nešto dogodilo, a sad to više ne mogu napraviti - rekla je shrvana Mia.

Mikejla Deprins bila je svjetski poznata balerina koja se pojavljivala u muzičkim spotovima zvijezda kao što su Bijonse (Beyoncé) i Madona (Madonna). Odrasla je u Sijera Leoneu, gdje su je zbog kožne bolesti zvali "đavoljim djetetom". Nakon što ju je posvojila porodica Deprins, njen život se promijenio.

Sa 17 godina postala je najmlađa balerina koja je nastupila u Dance Theatre of Harlem u Njujorku. Kasnije ju je angažirao nacionalni balet Nizozemske. O svom životu napisala je i knjigu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.