VELIKO IME HOLIVUDA

Preminuo čuveni tekstopisac: Autor hita "My Heart Will Go On" iz filma "Titanik"

Vilbur Dženings dva puta je nagrađen Oskarom, osvojio je tri Gremija i dva Zlatna globusa

Pjesma koja je obilježila film "Titanik". Facebook

E. Ag.

8.9.2024


Američki tekstopisac Vilbur Dženings (Wilbur Jennings), koji je napisao tekst za muziku za film "Titanik" - "My Heart Will Go On", preminuo je u 81. godini, objavio je danas Holywood Reporter.

Dženings je preminuo u svom domu u Tajleru u Teksasu prethodnog jutra.

Pokojnikova njegovateljica Marta Šerod (Martha Sherod) rekla je da je patio od ozbiljnih zdravstvenih problema posljednjih pet ili šest godina.

- Tužno vrijeme, smrt Vila Dženingsa, maestra, briljantnog uma i nježne duše. Vil je sa mnom dijelio svoje talente, uvijek je bio strpljiv i velikodušan, i bio je drag prijatelj i učitelj koji je obogatio moj život na mnogo načina. Bila mi je velika čast da radim sa takvim muzičkim genijem toliko godina - napisao je muzičar Piter Volf (Peter) na Facebooku.

Vilbur Dženings umro u 81. godini. Facebook

Vilbur Dženings je rođen 27. juna 1944. godine u Teksasu, a radio je kao nastavnik na lokalnom koledžu, a zatim na Državnom univerzitetu u Ostinu. Sarađivao je sa umjetnicima kao što su Vitni Hjuston, BB King, Džo Sempl i mnogi drugi.

Pjesme za koje je Dženings napisao tekstove prikazane su u 325 filmova i televizijskih emisija. Dva puta je nagrađen Oskarom, osvojio je tri Gremija i dva Zlatna globusa. Ukupno, tekstopisac ima 25 različitih nagrada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.