OTUĐENI BRAT

Princ Vilijam ima brutalan plan za princa Harija i Megan Markl kada postane kralj

Uvjeren je da je vraćanje Saseksovih u okrilje monarhije loš potez

Kejt, Vilijam, Heri i Megan. AP

N. Aj.

7.9.2024

Princ Vilijam (William) navodno već planira svoju vladavinu i šta će to značiti za njegovog otuđenog brata, princa Harija (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle).

Prestolonasljednik i njegov mlađi brat Hari već su nekoliko godina u ogorčenoj svađi - i čini se da se ne nazire kraj ovog raskola. Jedan od žarišta njihovog sukoba bilo je objavljivanje Harijevih eksplozivnih memoara "Spare" (Rezerva) u kojima je tvrdio da ga je Vilijam fizički napao u žestokom sukobu u Kensingtonskoj palači.

Neće mijenjati stav

Hari i njegova supruga Megan napustili su svoje kraljevske uloge prije skoro četiri godine i trenutno žive u Kaliforniji van monarškog kruga, gdje se bave drugim poslovima.

Međutim, kako navode strani mediji, izvor blizak Vilijamu je rekao da prestolonasljednik, kada stupi na tron, neće mnogo da promijeni svoj stav u pogledu njegovog brata i snahe.

- Vilijam već planira kada će postati kralj, i ne vidi budućnost za Saseksove u kraljevskoj porodici. Uvjeren je da je vraćanje Saseksovih u okrilje monarhije loš potez i da bi trebalo da podnesu ostavku do kraj i u nedogled - izjavio je izvor.

Ove vijesti su uslijedile nakon što su se Vilijam i Hari nakratko vidjeli prošle sedmice na komemoraciji pokojnog ujaka. Za braću se kaže da su stajala praktično „leđa uz leđa“ a da nisu razgovarali jedan s drugim iako je ovo bio prvi put da su u istoj prostoriji još od krunisanja kralja Čarlsa (Charles) prošle godine. Prijavljeno je da su njih dvojica stajali na samo par metara jedan od drugog, ali da navodno nisu razmijenili nijednu riječ, prenosi Telegraf.rs.

Leđa uz leđa

Princ Hari je doputovao u Veliku Britaniju iz Kalifornije kako bi otišao na pomen lorda Felouza, koji je bio zet princeze Dajane (Diana), kao i privatni sekretar pokojne kraljice tokom 1990-ih. Pa iako su dva brata bila u stanju da ostave po strani svoje razlike na jedan dan kako bi odali počast ujaku, ožalošćeni na događaju su tvrdili da su obojica vrlo jasno stavili do znanja da neće javno razgovarati jedno s drugim.

Navodi se da su čak sjedili i na suprotnim stranama crkve Svete Marije na ceremoniji.

- Sjedili su dva ili tri reda naprijed, na suprotnim stranama prolaza. A onda su članovi porodice sjeli na ostala sjedišta između njih, pa je možda to nešto što je dogovoreno. Mnogo ljudi je iskoristilo priliku da porazgovara s njima. Bili su udaljeni samo pet jardi jedan od drugog, bukvalno leđa uz leđa. Kada smo izašli sa recepcije, obojica su još bili tamo, ali dok smo šetali vidjeli smo da se Hari odvezao u crnom Range Roveru - rekao je jedan od ožalošćenih sa ceremonije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.