IMALA PROBLEME

Džesika Simpson progovorila o ovisnosti: "Gledala sam se u ogledalo i bila je to neprepoznatljiva verzija mene"

Morala sam da prestanem da pijem alkohol, jer je on držao moj um i srce u istom pravcu, kazala je Simpson

Džesika Simpson. Instagram

E. T.

18.8.2024

Svjetska pjevačica i glumica Džesika Simpson (Jessica, 44) važila je za najljepšu i najperspektivniju holivudsku glumicu svoje generacije kojoj su mnogi predviđali blistavu karijeru, sudeći po uspjesima koje je dostizala.

Njeni filmovi poput "Ambiciozna plavuša", "Ljubavni guru" i "Majstori opasnosti" postigli su uspjeh i bila je na korak od velikog uspjeha. Ali, sve je bacila u vjetar kad je počela da pije. Alkohol je uništio njenu ljepotu, karijera joj je krenula nizbrdo, a porodica se gotovo raspadala.

Uspjela smršati

Poslije višegodišnje bitke sa ovim porokom, kako je tvrdila, uspjela je da ostavi čašicu. U tom periodu imala je razne faze, pa je u jednom trenutku imala čak 45 kilograma viška, ali je uspjela i da smrša.

Džesika je nedavno na svom Instagramu postavila fotografije svog sina koji je napunio 11 godina. Objavila je dirljivi post posvećen sinu.

- Na trenutak ću biti mama koja se hvali i samo ću reći da imam najljubaznijeg, najzgodnijeg sina od 11 godina na planeti. Zabavna činjenica: oboje pronalazimo sretne novčiće nasumično svake druge sedmice i koristimo ih da zajedno ogrebemo moje srećke. Voli te mama - napisala je ona u postu.

Uslijedile su brojne reakcije njenih fanova, ali poruka od jednog: "Prestani da piješ!" što je nju razljutilo i natjeralo da reaguje.

Najbolja odluka

- Nisam željela, niti dodirnula alkohol od oktobra 2017. i to je bila najbolja odluka koju sam donijela za sebe i svoju porodicu. Hvala vam na brizi, ali ste me veoma pogrešno razumjeli. Ja to shvatam da šalješ ljubav na svoj način - poručila je ona.

Nakon njenog odgovora, korisnik Instagrama se izvinio zbog svoje pretpostavke.

Džesika tvrdi da je trijezna već sedam godina. O svojoj borbi sa alkoholizmom je vrlo otvoreno pričala na društvenim mrežama.

- Sjećam se, bio je 1. novembar 2017. rano ujutru. Gledala sam se u ogledalo i bila je to neprepoznatljiva verzija mene. Imala sam toliko toga da otključam i istražim o sebi. U tom trenutku sam znala da želim da prestanem, da vratim svoju svjetlost i pobijedim sebe u borbi za samopoštovanje - rekla je jednom prilikom Džesika.

Ona priznaje da borba sa alkoholom nije bila laka, ali je uspjela da istraje na tom putu.

- Morala sam da prestanem da pijem alkohol, jer je on držao moj um i srce u istom pravcu i sasvim iskreno, bila sam iscrpljena. Željela sam da osjetim bol da bih mogla da ga nosim kao značku časti - dodala je ona.

Nije voljela sebe 

Govoreći o svojoj borbi sa porokom ona je priznala da nije voljela sebe i da je spas pokušalala da nađe u alkoholu koji je odveo ka uništenju. Trebalo joj je mnogo snage i volje da se izbori sa ovim porokom, ali da i danas, sedam godina kasnije, svaki dan vodi bitku sama sa sobom, a sin je taj zbog kojeg se trudi da ne posustane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.