SRODILA SE S NADIMKOM

Tina Ivanović godinama nastupa pod ovim imenom, ali malo ko zna njen pravi identitet

Zanimljivo je i da je na samom početku pokušala da se probije kao Lepa Rada, ali to nije uspjelo

Tina Ivanović. Instagram

E. T.

18.8.2024

Srbijanska pjevačica Tina Ivanović godinama snima i nastupa pod ovim imenom, ali malo ko zna njeno pravo ime. Njoj u dokumentima stoji Radmila Ivanović, ali kako je tada bilo previše njenih imenjakinja, ona je odlučila da se predstavlja pod nadimkom Tina.

- Da, istina je to. Nedavno sam pričala u jednoj emisiji o svemu tome. Moje pravo ime je Radmila Ivanović, ali kako su godine prolazile, ja sam se stvarno srodila sa mojim sadašnjim imenom Tina. Ja slobodno mogu da kažem i da je to moje pravo ime, jer ljudi me sa takvim imenom i oslovljavaju, ne znam kada mi je neko posljednji put rekao Rada ili Radmila - priča pjevačica i nastavlja:

- U to vrijeme kada sam izdavala album bilo je mnogo Rada i Radmila, rekli su mi da sam zanimljiva tako bila i da sam izgledala kao Tina neka - rekla je Tina za srbijanske medije.

Zanimljivo je i da je na samom početku pokušala da se probije kao Lepa Rada, ali to nije uspjelo.

Prije nego što je izgradila karijeru, pjevačica je prošla kroz pravi pakao. Naime, ona je maloljetna rodila sina Danijela, kojeg joj je bivši suprug oduzeo i godinama joj branio da ga viđa.

- Samo ja znam koliko mi je u tom periodu bilo teško. Mnogo sam patila. Kada je trebalo da vidim svoje dijete, bivši suprug i njegova porodica mi to nisu dozvolili. Nikada ga se nisam odrekla. Pa, koja majka ne bi voljela da bude sa svojim djetetom. Ne mogu vam nabrojati koliko puta sam kolima odlazila do kuće u kojoj je živio i čekala ga. Jednom mi je pošlo za rukom da ga vidim, dok je vozio bicikl. Ne znam da li se sjeća toga, jer bio je baš mali, imao je četiri godine. Prišla sam mu i rekla da sam ja njegova mama i dala mu novac. Primjetila sam da je bio zbunjen i sve vrijeme je gledao ka kapiji kuće u kojoj je živio. Dvije godine nakon razvoda otišla sam da radim u Njemačku i redovno sam slala alimentaciju. Tako je bilo sve do 2005. godine, kada smo se konačno sreli - otkrila je Tina jednom prilikom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.