GOVORILA KROZ SUZE

Bebe Redža tvrdi da su joj prijetili na aerodromu: "Ovo je zločin iz mržnje, nastavio me psihički zlostavljati"

Razgovarala sam s njim na albanskom i pitala ga gdje da nabavim kartu i sada mi zabranjuju let, tvrdi Redža

Bebe Redža. Instagram

E. T.

18.8.2024

Pjevačica Bebe Redža (Rexha), koja je albanskog porijekla na Instagramu je objavila video u kojem je kroz suze ispričala da joj je prijetio zaposlenik osiguranja na aerodromu, jer je govorila albanski.

Kazala je i da joj je bio zabranjen ulaz na let Lufthanse s aerodrome u Minhenu (Münchenu).

- Prijetili su mi jer sam mislila da je zaposlenik osiguranja Albanac. Razgovarala sam s njim na albanskom i pitala ga gdje da nabavim kartu i sada mi zabranjuju let - tvrdi pjevačica.

Story pjevačice. Screenshot

- Vjerujem da je ovo zločin iz mržnje jer sam Albanka. Nije mi dao svoje ime i nastavio me psihički zlostavljati kako bih mislila da ima više ovlasti nego što zapravo ima. Nijedna žena mi nije uskočila u pomoć - dodala je Bebe Redža.

Pjevačica je rođena u Bruklinu (Brooklynu), a sa šest godina preselila se na Stejten Ajlend (Staten Island). Njen otac rođen je u Sjevernoj Makedoniji i emigrirao je u Ameriku kad je imao 21 godinu. Majka joj je rođena u Americi, ali ima albanske korijene.

Objava pjevačice. Screenshot

Bebe je nedavno objavila fotografije s odmora u Sjevernoj Makedoniji i u opisu objave napisala: “Nakon 12 godina vratila sam se u rodni grad mog oca, u Debar. Ponovno uspostavljanje veze s korijenima i porodicom bilo je duboko emotivno”.

- Posjeta grobu mog djeda bila je posebno značajna, jer nisam mogla prisustvovati njegovoj sahrani dok sam bila na turneji. Porodica mi znači sve i ovo putovanje podsjetilo me na važnost naših veza - dodala je.

Zatim je u komentarima poručila da su Kosovo, Sjeverna Makedonija i Crna Gora za nju Albanija. Nakon ove izjave mnogi pratitelji poručili su joj da bi trebala naučiti gdje se nalazi rodna kuća njenog oca i da je uvredljivo reći da je to sve njena Albanija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.