NABAVLJALA MU DROGU

Ovo je žena koja je uhapšena zbog smrti Matthewa Perryja, zovu je ''kraljicom ketamina''

Jasveen Sangha jedna je od pet uhapšenih osoba koje se povezuju sa smrti Matthewa Perryja, prodajom droge se bavi već godinama

Javseen Sangha. Instagram

D. H.

17.8.2024

Cijeli svijet u oktobru prošle godine potresla je vijest o smrti legendarnog glumaca Matthewa Perryja, inače zvijezde hit-serije "Prijatelji". Nakon njegove smrti otvorena je istraga, a ovih dana policija je uhitila čak pet osoba koje se sumnjiče da su povezane s njegovom smrću.

Među optuženima su dva liječnika, njegov osobni asistent, dilerica droge u Hollywoodu poznata kao "kraljica ketamina", te još jedna osoba, a svi optuženi su bili dio kriminalne mreže koja je distribuirala drogu Perryju i drugima, rekao je američki državni odvjetnik Martin Estrada.

Najviše pozornosti ukrala je ''kraljica ketamina'', a sada je otkriven i njen identitet.

Održavala dobre odnose

Njeno ime je Jasveen Sangha, žena koja se godinama družila sa slavnim osobama, a jasno je zašto je puno njih s njom održavalo dobre odnose.

BBC piše da se Sangha na sudu pojavila odjevena u majicu sa slikom benda Nirvana te je izjavila da nije kriva. No njezin je zahtjev za jamčevinu odbijen, vjerojatno zbog rizika od bijega, pa će ostati u pritvoru sve do izlaska pred suca u listopadu.

U optužnom prijedlogu piše da je ona 24. listopada prodala ketamin Perryju, a četiri dana kasnije on je bio mrtav. Tvrdi se da je Perryju prodala otprilike 50 ampula ketamina za 11.000 dolara.

Sangha je u trgovinu drogama ušla, pišu, najkasnije 2019. godine, a prodavala ih je iz svojeg doma u sjevernom Hollywoodu koji je, kako je na medijskoj konferenciji izjavio tužitelj Martin Estrada, bio pravo "središte trgovine drogom". Tvrde da je tijekom pretresa njezina doma pronađeno više od 80 ampula ketamina te tisuće pilula uključujući metamfetamine, Xanax i druge lijekove koji se izdaju na recept, kao i kokain. U toj je kući, tvrdi se, držala svoje zalihe, pakirala ih i prodavala.

"Ona je imala posla samo s bogatima i slavnima", prenosi BBC riječi suoptuženika Erika Fleminga.

Fleming je bio Perryjev poznanik, a koordinirao je cijeli proces - novac koji mu je davao glumčev asistent Kenneth Iwamasu nosio je u Sanghinu "trgovinu". Na dan kada su objavljene vijesti o glumčevoj smrti, Sangha je Flemingu poslala poruku: "Obriši sve naše poruke."

Bila kod frizera

"Kraljica ketamina" od svoje je kriminalne djelatnosti dobro živjela, a jetsetterski stil života rado pokazivala na društvenim mrežama. Družila se sa slavnima i bogatima, a netko je od njezinih prijatelja za Daily Mail rekao da je bila i na dodjelama Zlatnih globusa i Oscara.

Dvije sedmice nakon Perryjeve smrti, ona je objavila Instagram priču iz Japana, potom iz Meksika. Samo dan prije no što je objavljeno da je uhapšena, prema aktivnostima na društvenim mrežama, Sangha je bila kod frizera i obojila kosu u ljubičasto.

Optužba tvrdi da je ona počela prodavati ketamin Perryju nakon što je također optuženi dr. Salvador Plasencia otkrio da je glumac zainteresiran za drogu. Ketamin je prije uzimao za liječenje depresije.

"Optuženicima je bilo više stalo da zarade na gospodinu Perryju nego da se pobrinu za njegovu dobrobit", izjavio je tužitelj Estrada i dodao da je Jasveen Sangha bila glavni izvor ketamina i za druge žrtve, ne samo pokojnog glumca.

Bude li proglašena krivom, suočit će se s propisanom minimalnom kaznom od deset godina u saveznom zatvoru, pa sve do moguće kazne doživotnog zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.