PISAO NA PLOČAMA

Zorica Brunclik na početku karijere imala je nadimak: Možete li se sjetiti kako je glasio?

Nakon toga, pjevačica je objavila treći album, ali je tada iz sliku stajalo njeno puno ime i prezime bez specifičnog nadimka

Zorica Brunclik. Instagram

E. T.

21.7.2024

Srbijanska pjevačica Zorica Brunclik ima jednu od najistaknutijih karijera na muzičkoj sceni, a gradila je kvalitetnim pjesmama. Iako je upečatljiva po svojoj boji kose, malo ko zna da je na početku karijere imala nadimak.

1975. godine Zorica snima svoju prvu ploču za PGP pod nazivom „Ne daj da nas rastave“, ali se pored njenog imena i prezimena na ploči našao i nadimak Nina.

Omot na kojem piše nadimak Zorice. Screenshot

Ta singlica je napravila pravi bum na estradi i prodata je u više od 300.000 primjeraka. Kako je krenula dobrim putem pjevačica je nakon godinu dana izdala još jednu ploču gdje se našla pjesma „Donijela te sreća meni“ i na tom albumu je bila potpisana kao Nina.

Nakon toga, pjevačica je objavila treći album, ali je tada iz sliku stajalo njeno puno ime i prezime bez specifičnog nadimka. Kako je sve ovo bilo zasita davno, mnogi su zaboravili da je pjevačica na početku karijere imala i nadimak, ali je nikada nije otkrila zbog čega je nakon toga odabrala samo ime i prezime.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.