TUŽILAŠTVO U BEOGRADU

Nakon fizičkog napada: Tošiću izrečena mjera privremene zabrane prilaska Karleuši

Uzeta je izjava i od lica koje je bilo prisutno i koje takođe ne želi da goni D.T kao ni J.K., navodi se u saopćenju Tužilaštva

Duško Tošić i Jelena Karleuša. Nemanja Nikolić, Ana Paunković / Kurir.rs

Z. K.

8.6.2024

Iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu navode da je Dušku Tošiću izrečena mjera privremenog udaljenja iz stana i mjera privremene zabrane kontaktiranja i prilaska.

Saopštenje iz tužilaštva prenosimo u cjelosti:

– U vezi noćašnjeg događaja povodom koga je J.K pozvala policiju obavješten je dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu koji je naložio da se od oba učesnika događaja D.T. I J.K. uzmu izjave, kao i da se prikupe svi potrebni podaci. Iz prijave događaja proizlazi da niko od učesnika nije zadobio tjelesne povrede.

Policija je D.T. izrekla mjeru privremenog udaljenja iz stana i mjeru privremene zabrane kontaktiranja i prilaska. Također, uzeta je izjava i od lica koje je bilo prisutno i koje takođe ne želi da goni D.T kao ni J.K.

Detaljan izvještaj sa prilozima bit će dostavljen tužilaštvu redovnim putem, koje će izvršiti i naknadne provjere i zatražiti i izvještaj centra za socijalni rad. U vezi hitnih mjera tužilaštvo će razmotriti da li ima osnova da se predloži sudiji produženje za prethodni postupak – stoji u saopštenju koje smo dobili iz tužilaštva, prenosi Blic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.