BILA NA UDARU KRITIKA

Amal Kluni do sada nije govorila o Gazi: Postoji opravdan razlog

Odigrala ključnu ulogu u odluci Međunarodnog kaznenog suda da izda naloge za hapšenje Benjamina Netanjahua i čelnika Hamasa Jahja Sinvara

Amal Kluni - Avaz
Džordž i Amal Kluni - Avaz
Amal Kluni - Avaz
Amal Kluni - Avaz
Amal Kluni - Avaz
L. S. R.

21.5.2024

Amal Kluni (Clooney) mjesecima je bila na udaru kritika jer se nije oglašavala o napadu Izraela na Palestinu, a sada je otkriveno šta je zapravo advokatica radila.

Kako pišu strani mediji supruga Džordža Klunija (George) odigrala je ključnu ulogu u odluci Međunarodnog kaznenog suda da izda naloge zahapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua (Netanyah) i čelnika Hamasa Jahja Sinvara (Yahya Sinwar) zbog ratnih zločina.



Amal je imenovana kao jedna od šest pravnih stručnjaka koji su pomogli britanskom tužitelju Karimu Kanu (Khan) da donese odluku, kojom traži naloge za hapšenje.

Amal je otkrila da je prije četiri mjeseca zamoljena da pomogne Kanu u procjeni dokaza o navodnim ratnim zločinima u Gazi i Izraelu.

Brojni njeni prijašnji kritičari oglasili su se društvenim mrežama kako bi se izinuli za iznesene oštre komentare o poznatoj advokatici za ljudska prava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.