POSUTA ZLATOM

Za novog danskog kralja kreirana specijalna torta

Po saznanju o krunisanju novog danskog kralja, La Glaceov tim slastičara brzo je krenuo na posao pripremajući novi kraljevski recept za danskog kralja

U izlogu danske slastičarnice. Facebook

D. Dž.

10.3.2024

Slastičarna u srcu Kopenhagena "Conditori La Glace", koja izrađuje kolače i slatkiše od 1870, po saznanju o krunisanju novog danskog kralja, brzo je krenula na posao pripremajući novi kraljevski recept za danskog kralja.

Vlasnica La Glacea Mariane Stagetorn Kolos rekla je da je i ona bila oduševljena.

- Sviđa mi se kraljevska porodica. Ja sam fan - rekla je Mariane Stagetorn Kolos vlasnica La Glacea.

Mala torta od badema s maslacem napravljena je u okruglom kalupu s čokoladom i omiljenim danskim marcipanom, a zatim krunisana karamel kremom koja je gušća i gušća od moussea. 

U sredini su slana karamela i praline od lješnjaka. Zlatom posuto, pa ukrašeno diskom prženih lješnjaka i tri vrste čokolade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.