ZANIMLJIVO

Čitač s usana otkrio šta je princ Hari rekao uzvanicima kad je stigao na krunidbu

Čitač s usana za ''Mirror'' je otkrio što je otuđeni princ rekao uzvanicima prilikom dolaska u Vestminstersku opatiju

Phil Noble/Pool Photo via AP / Andrew Matthews/Pool via AP

M. Z.

6.5.2023

Princ Hari (Harry) na krunidbi je svog oca kralja Čarlsa (Charles) sjedio u trećem redu, odvojen od princa Vilijama (William) i njegove porodice, a čitač s usana za ''Mirror'' je otkrio što je otuđeni princ rekao uzvanicima prilikom dolaska u Vestminstersku opatiju.

Sam na krunidbi

Budući da je njegova supruga Megan Markl (Meghan Markle) odlučila ostati kod kuće u Kaliforniji s njihovom djecom, na Hariju je bilo da predstavlja svoju porodicu sam.

Hari je na krunidbu stigao prije Vilijama i njegove porodice, u isto vrijeme kad i njegove sestrične, princeze Beatris (Beatrice) i Judžin (Eugenie).

Šta je govorio

Dok je ulazio, Hari je ljubazno pozdravio neke od uzvanika govoreći im: "Zdravo", "Jutro" i "Lijepo vas je vidjeti", a čitač s usana tvrdi da je rekao: "Pogledajte to", diveći se svečanom okruženju koje je opisao kao "divno".

Hari je bio smješten pored supruga princeze Judžin Džeka Bruksbanka (Jack Brooksbank) i princeze Aleksandre (Alexandra), sestrične pokojne kraljice koja već deset godina ne učestvuje u kraljevskim angažmanima.

Hari je djelovao nervozno

Stručnjakinja za govor tijela Džudi Džejms (Judi James) objasnila je da je Harri izgledao nervozno dok je čekao da Čarls stigne.

- Dok je Hari čekao na svom mjestu da mu otac i brat stignu, bilo je nekih subliminalnih znakova rastuće napetosti ili tjeskobe. Stiskao je usne i polizao ih, a brzina treptanja mu se povećala, sugerirajući porast adrenalina - otkrila je.

Inače, vjeruje se da je raspored sjedenja bio jedna od spornih tačaka zbog koje je Hari odgodio odgovor hoće li prisustvovati povijesnom događaju.

Daleko od Vilijama

Hari se ni u jednom trenutku nije našao u blizini svog brata, princa Vilijama, a organizatori su time navodno željeli osigurati da na veliki dan ne bude nikakvih javnih drama. Zbog toga su zaraćena braća potpuno razdvojena i nema ih ni u jednom zajedničkom kadru.

Podsjećamo, Hari neće prisustvovati ostalim kraljevskim ceremonijama, a najavljeno je da će odmah nakon ceremonije odjuriti natrag u SAD kako bi prisustvovao proslavi rođendana sina Arčija (Archie).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.