U 67. GODINI

Preminuo britanski komičar Pol Ogrejdi

Njegova bogata karijera trajala je preko 30 godina, a dobitnik je brojnih nagrada među kojima se ističu nagrade "BAFTA" i "British Comedy Award"

Pol Ogrejdi. AP

H. J. I.

29.3.2023

Pol Ogrejdi (Paul O'Grady), slavni britanski komičar i voditelj, preminuo je u utorak navečer u 67. godini, a vijest o njegovoj smrti objavio je njegov suprug Andre Portasio.

- S velikom tugom obavještavam vas da je Pol neočekivano, ali mirno preminuo jučer navečer. Jako će nedostajati njegovim voljenima, prijateljima, porodici, životinjama i svima onima koji su uživali u njegovom humoru i suosjećanju. Znam da bi želio da ti zahvalim za svu ljubav koju si pokazao tokom godina - izjavio je Portasio.

Ogrejdi se proslavio devedesetih godina prošlog vijeka sa svojim alter egom drag queen osobe Lili Savaž (Lily Savage), nakon čega je vodio "BBC One game show" i druge slične programe.

Kasnije u svojoj karijeri, nastavio je voditi brojne emisije kao što je "Blind Date", a svoju ljubav prema psima prenio je i na ekran u emisiji "The Love of Dogs". Pored toga je imao i vlastitu emisiju "The Paul O'Grady Show".

Njegova bogata karijera trajala je preko 30 godina, a dobitnik je brojnih nagrada među kojima se ističu nagrade "BAFTA" i "British Comedy Award".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.