VELIKA ULOGA

Emir Hadžihafizbegović iz Zagreba za "Avaz": Uloga u "Strancima u noći" je ogromna, da nas, ako Bog da, sve posluži zdravlje tokom snimanja

Izuzetno sam sretan što sam dobio poziv od moje omiljene hrvatske rediteljice Ivone Juke za ovu ulogu

Emir Hadžihafizbegović s ekipom u Zagrebu na probi. Vito Hordov

Piše: L. S. R.

30.11.2022

Proslavljeni bh. glumac Emir Hadžihafizbegović dobio je glavnu ulogu u novom hrvatskom filmu "Stranci u noći" Ivone Juke.

Film tematizira godine poslije Drugog svjetskog rata u Zagrebu i bavi se periodom Informbiroa i Golog otoka.

Emir je već u Zagrebu, snimanje počinje 6. decembra i trajat će do 30. januara 2023. Osim Emira, u filmu glume i Iva Boban, Anja Šovagović, Goran Grgić, Voja Brajović, Milica Mihajlović, Dado Ćosić, Slaven Došlo i drugi.

- Izuzetno sam sretan što sam dobio poziv od moje omiljene hrvatske rediteljice Ivone Juke za ovu ulogu. Igram upravnika filmskog studija u Zagrebu u godinama poslije Drugog svjetskog rata. Osim što režira svoj film, Ivona je napisala scenarij koji je istovremeno i potresan i sjajan. To je psihološka drama o ljudskoj slobodi i borbi protiv dogmatizma i predrasuda. Radimo već osam dana čitaće probe i odlična je aura nad cijelim projektom. Uloga je ogromna i glumački izazovna.

Emir Hadžihafizbegović. Vito Hordov

Dugo Ivona i ja čekamo na zajednički rad i, evo, desilo se. Sve do sada urađeno sluti da će to biti veliki regionalni hit. Da nas, ako Bog da, sve posluži zdravlje u toku snimanja. Posebno me raduje saradnja s mladim glumcima Dadom, Slavenom, Đorđem, Elmirom, pred kojima su ozbiljne karijere - kaže Hadžihafizbegović iz Zagreba za portal "Avaza".

Ovo je Emirov 65. film u karijeri, a 14. za hrvatsku kinematografiju. U Puli je osvojio tri Zlatne arene te Zlatnog lava iz Venecije za film Ognjena Sviličića "Takva su pravila".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.