LJEPOTICE S TRIBINA

Pogledajte listu: Ovo su najljepše žene bh. fudbalskih reprezentativaca

Naši igrači se mogu pohvaliti ljepšim polovinama

Ivana Topalović - Krunić. Instagram

Piše: A. H.

24.11.2022


Žene fudbalera zbog svojih poznatih muškaraca, uvijek su skretale pažnju na sebe, jer fudbaleri većinom donose veliku popularnost svojim djevojkama i suprugama.

Primjer tog utjecaja jeste kada je slavni fudbaler Kristijano Ronaldo nakon prekida s Irinom Šajk zamolio pratioce da svi oni koji prate nju  zahvaljujući njemu prestanu da je prate, nakon čega je irina izgubila čak nekoliko miliona pratilaca. 

Taj trend, prisutan u svjetskim okvirima, nije zaobišao ni naše prostore, pa i bosanskohercegovački fudbaleri se mogu pohvaliti svojim ljepšim polovinama.

Neko na koga prvo pomislimo kad je riječ o domaćim ženama fudbalera svakako je Amra Džeko koja zajedno sa svojim mužem Edinom Džekom budi interesiranje kako svjetskih tako regionalnih i domaćih medija koji ih često porede s Viktorijom i Dejvidom Bekam.   


Supruga Radeta Krunića lijepa Ivana Topalović-Krunić ostavlja bez daha svojim izgledom. Inaeč, par se zaručio nakon nekoliko mjeseci zabavljanja u decembru 2020., a nedavno su stali i na ludi kamen. Mnogi smatraju kako je Ivana velikim dijelom zaslužna za njegov uspjeh.


Supruga bh. fudbalera Anela Hadžića, još je jedna ljepotica koja je svojim izgledom skrenula pažnju na sebe. Lijepa Alma Hadžić je odrasla u Beču gdje se jedno vrijeme bavila modelingom. Inače, par se vjenčao 2019. godine u sarajevskom hotelu „Europa“, a vjenčani kum bio je Edin Džeko. Alma i Anel su prije dvije godine dobili sina Rayana. 

Crnogorska ljepotica koja je donedavno živjela u Danskoj Marijana Cecilia Mašić nedavno se udala za našeg fudbalskog reprezentativca Anela Ahmedhodžića na bajkovitom grčkom otoku Santoriniju.

Par se po povratku iz Grčke i šerijatski vjenčao u Malmeu, a nedavno su otkrili kako će postati roditelji dječaka.



Na spisku žena bh. fudbalera su i one koje nisu miljenice fotografa niti javnog života. Josefa je Francuskinja, supruga Miralema Pjanića kojeg je upoznala dok je igrao u Lionu.

Anita je supruga bh. reprezentativca Senijada Ibričića, a par ima dvije kćerke Lejlu i Emu i sina Edina.

Senad i Sandra Lulić roditelji su kćerke Lee i sina Liana. Njemica poljskog porijekla Džesika (Jessica) osvojila je srce bh. fudbalera Muhameda Bešića. S njom ima i dvoje djece, kćerkice Nediju i Lejlu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.