NOĆNA MORA

Menadžer preminulog Arona Kartera otkrio: Suočavao se s neprekidnom online mržnjom, bez prestanka su ga maltretirali

Pjevač je pronađen mrtav okružen limenkama s komprimiranim zrakom i bočicama tableta

Aron Karter. Instagram

L. S. R.

19.11.2022

Pjevač Aron Karter (Aaron Carter) dugo je vremena bio žrtva cyberbullyinga, otkrio je njegov menadžer Tejlor Helgeson (Taylor). Nedavno preminuli pjevač suočavao se s neprekidnom online mržnjom te se s njom više nije mogao nositi.

- Bilo je to poput noćne more, bez prestanka su ga maltretirali. Bilo je to tako nemilosrdno i nanijelo mu je puno štete -  rekao je menadžer za Page Six.

Karter je tragično preminuo u dobi od 34 godine, a pronađen je okružen limenkama s komprimiranim zrakom i bočicama tableta. Iako je Helgeson ranije izjavio da ne vjeruje da bi Karter ikada počinio samoubojstvo, smatra da je njegovo mentalno zdravlje sigurno bilo narušeno zbog brojnih internetskih "trolova" koji su ga neprestano vrijeđali i maltretirali.


- Ne bih išao tako daleko da bih u cijelosti to okrivio za Karterovu smrt, ali gledao sam kako ga to slama tokom dužeg vremenskog perioda. Nikada nije odabrao ovaj način života... Mislim da mu nisu dani isti alati kao mnogima od nas da može upravljati svojim životom na način koji mu ostavlja prostora da živi održivi, dobar život - komentirao je menadžer.

Dodao je i da je ta mržnja javnosti prema njemu s vremena na vrijeme čak i nadmašila digitalni prostor, pa se prisjetio kako su ga psovali tijekom jednog nastupa uživo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.