ZLATNI REZ

Ovo je najljepša žena na svijetu: Odluku je donio plastični hirurg Džulijan De Silva

Džodi Komer je imala najbolji rezultat što se širine i dužine nosa tiče, a bila je pri vrhu i po obliku usana i položaju očiju

Džodi Komer. Instagram

L. S. R.

12.10.2022

Glumica Džodi Komer (Jodie Comer) je najljepša slavna osoba svijeta, prema izračunima britanskog plastičnog hirurga Džulijana De Silve (Julian De Silva) koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu.

De Silva je do tog zaključka došao koristeći računalno mapiranje lica, veoma popularnu metodu u plastičnoj hirurgiji. Ta se metoda temelji na "zlatnom rezu", poznatom i kao "božanski omjer".

- Pokazalo se da ona ima najbolja očitanja položaja nosa i usana s rezultatom od 98,7 posto, što je samo 1,3 posto od savršenog oblika. Džodi je također imala najbolji rezultat što se širine i dužine nosa tiče, a bila je pri vrhu i po obliku usana i položaju očiju - kazao je još te dodao da su najslabiji rezultat pokazale njene obrve. Imale su "samo 88 posto" - što je njen ukupan postotak smanjilo na 94,52 posto.


Drugo mjesto zauzela je Zendaja (Zendaya) (94.37 posto), a treće Bela Hadid (Bella) (94,35 posto), žena za koju se ranije tvrdilo da ima najsavršenije lice na svijetu. Četvrta je BIjonse (Beyonce) (92.44 posto), a peta Ariana Grande (91,81 posto). Kim Kardašijan (Kardashian) (91.28 posto) našla se na osmom mjestu.

De Silva već godinama koristi ovu metodu na licima slavnih.

- Ove nove tehnike računalnog mapiranja omogućuju nam da riješimo neke misterije oko toga što ljude čini fizički lijepima. Ta tehnologija je korisna i za planiranje operacije pacijenata - objasnio je ranije.


Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.