AVAZ NA LICU MJESTA

Pres-konferencija povodom koncerta "Whitesnakea": Sve je spremno za spektakl u Sarajevu

U meni je proradio inat i htio sam da to bude ovdje... Da nestane taj skepticizam da to nije naučna fantastika što se to dešava u Sarajevu, rekao je Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće "Avalon"

Sa današnje pres-konferencije. Promo

Piše: A. Zukić

22.6.2022

U dvorani “Mirza Delibašić” u Skenderiji 19. jula održat će se rok spektakl - bend "Whitesnake" održat će koncert.

Na instistiranje frontmena Dejvida Koverdejl (David Coverdale) dolaze u Sarajevo, a Koverdejl nakon ove turneje će se rastati sa bendom.

Povodom ovog spektakla medijima se obratio Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće "Avalon", koja je organizator koncerta.

- Reći ću sve što mi leži na srcu. Osnovna ideja ovog sadrži ovaj projekat, prvi je da damo značaj koncertu koji je historijski. Ovo će biti njihov posljednji koncert i to mnogo znači. Do ovog koncerta je došlo kad smo objavili "Stinga". Neki nisu vjerovali, tada je u meni proradio inat i htio sam da to bude ovdje... Da nestane taj skepticizam da to nije naučna fantastika što se to dešava u Sarajevu. Koverdejl je sam poslao poruku da će doći. Sljedeće godine pripremamo nešto još veće. Dolaze ljudi iz regiona, ni ne znam koliko je karata prodato - rekao je Milošeski.

Kao specijalni gost na koncertu benda "Whitesnake" u Sarajevu će nastupiti vrhunski rok sastav "The Dead Daisies", koji predvodi legendarni Glen Hjus (Glenn Hughes), a koji će na turneji nastupati isključivo na koncertima u Sarajevu i Beogradu. 


Sa današnje pres-konferencije. A. Zukić

- Publika će imati priliku na oproštajnoj turneji poslušati najveće hitove "Whitesnakea", ali i novi album "The Dead Daisiesa", što će, vjerujem, biti veliki spektakl, obzirom da će u jednom momentu Glen Hjuz i Dejvid Koverdejl otpjevati nekoliko pjesama zajedno - rekla je Jadranka Janković, najpoznatija rok novinarka na Balkanu.

Direktorica agencije "Bejtovic Communications" Una Bejtović rekla je da joj je čast i zadovoljstvo što su dio ovog historijskog momenta za Sarajevo, koje već dvadeset i pet godina se redovno zaobilazi u rasporedima velikih svjetskih imena.

- Ovo nije samo važan momenat za kulturu grada, već i za promociju turizma o domaćih potencijala - istakla je Bejtović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.