ODLASCI

Preminula zvijezda hit serije "Mad Men"

Glumac Robert Mors imao 90 godina

Robert Mors. Agencije

L. K. P.

22.4.2022

Robert Mors (Morse), koji je glumio u američkoj hit seriji "Mad Men", preminuo je u 90. godini. U karijeri dugoj gotovo 60 godina, pojavio se u oko 100 pozorišnih, televizijskih i filmskih produkcija, a prvi put se proslavio 1961. godine u predstavi "How to Succeed in Business Without Really Trying", temeljenoj na bestseleru Šeperda Meda (Shepherd Mead), za koju je dobio nagradu Tony za najboljeg glumca u mjuziklu.

Ne samo da ga je to učinilo jednim od samo četiri glumca koji su ikada osvojili Tonyja za najbolju ulogu u drami ​​i mjuziklu već mu je donijelo i nagradu Emmy tri godine kasnije kada je izvedba predstave uživo emitirana na televiziji.

Njegova uloga ekscentričnog osnivača reklamne agencije u seriji Mad Men donijela mu je međunarodnu slavu, kao i nominacije za pet nagrada Emmy i nagradu Ceha filmskih glumaca.

-Moj dobar prijatelj Bobi Mors preminuo je u 90. godini. Ogroman talent i prekrasan duh. Šaljem ljubav njegovom sinu Čarliju (Charlie) i kćerci Alin (Allyn). Bilo mi je jako zabavno družiti se s Bobijem tokom godina, napisao je na Twitteru Lari Karazevski (Larry Karaszewski), pisac, producent i potpredsjednik odbora guvernera Akademije filmske umjetnosti i znanosti.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.