MUZIČKI SVIJET U ŠOKU

Cure detalji o iznenadnoj smrti bubnjara "Foo Fightersa", policija sumnja na uzrok

No prema onima bliskima njemu, smrt bi mogla biti povezana s korištenjem droga, prenose kolumbijski mediji izjavu iz policije

Tejlor Hokins: Imao 50 godina. AFP

L. K. P.

26.3.2022


Dugogodišnji, harizmatični bubnjar "Foo Fightersa", Tejlor Hokins (Taylor Hawkins), iznenada je preminuo u 50. godini života.

Pronađen mrtav u hotelskoj sobi na sjeveru Bogote u Kolumbiji, gdje je bend trebao svirati na festivalu u petak navečer. Uzrok smrti nije objavljen, no kolumbijska policija vjeruje da bi njegova smrt mogla biti povezana s korištenjem narkotika.


Fanovi Šokirani. AFP

- Uzrok smrti tek trebamo utvrditi. No prema onima bliskima njemu, smrt bi mogla biti povezana s korištenjem droga, prenose kolumbijski mediji izjavu iz policije.

Mediji pišu i da je hotelsko osoblje pozvalo hitnu pomoć nakon što se Hokin požalio na bolove u prsima, no već je bio mrtav kad je stigla medicinska pomoć.

Ubrzo nakon objave smrti, deseci fanova zajedno s novinarima i snimateljima počeli su se okupljati ispred hotela u kojem je bend odsjeo. Mnogi su bili u šoku, dok su neki za preminulog muzičara palili svijeće.



Fanovi se okupili ispred hotela. AFP

Ispred hotela mogla su se vidjeti vozila hitne pomoći i policijski automobili. Kasno navečer po lokalnom vremenu, Hokinsovo tijelo konačno je izneseno iz hotela, smješteno u mrtvozornikov kombi i odvezeno.

Hokins je bio oženjen Alison te je otac dvoje tinejdžera, Olivera i Anabele (Annabella). Upravo je završio niz turneja u Južnoj Americi s "Foo Fightersima", s kojima je posljednji put zasvirao prošle nedjelje u San Isisdru u Argentini.

Bendu se pridružio 1997. nakon što je grupa završila svoj drugi album, "The Color and the Shape". Prije toga je svirao bubnjeve za Alanis Moriset (Morissette).

Hokins je otvoreno govorio  svojoj borbi s ovisnošću.



Fanovi palili svijeće. AFP

- Nekad sam se je**** puno drogirao. No odradio sam posao, rekao je prošle godine u intervjuu.

- Svako ima svoj put, a ja sam otišao predaleko. Jedne sam večeri tulumario u Londonu, nešto sam pogriješio i to je sve promijenilo. Vjerovao sam u usrani mit da živiš brzo i umreš mlad. Nisam ovdje da propovijedam o nedrogiranju jer sam se volio drogirati, no to se otelo kontroli i zamalo me ubilo. Drago mi je da sam u tom trenutku dobio udarac u glavu. Ne bih ništa promijenio jer je to sve dio mog puta. Trudim se biti otvoren oko svega, istakao je.

"Foo Fighters" su trebali nastupiti na Lollapalooza festivalu u Brazilu u nedjelju i na dodjeli Gremija sedam dana kasnije, 3. aprila. Planirali su turneje po Sjevernoj Americi, Europi, Australiji i Novom Zelandu do prosinca ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.