POMOĆ BIVŠEG MARINCA

Trener Toma Kruza u Ukrajinu šalje vojnu opremu iz filmova

Do sada su poslali stotine uniformi, čizama, štitnika za koljena, remenja za oružje i prsluka te ostale vojne opreme

Jon Barton. Instagram

L. S. R.

23.3.2022

Jon Barton, bivši marinac i današnji vojni trener te savjetnik u holivudskim produkcijama, ima novu misiju. On u Ukrajinu šalje vojnu opremu, koju inače iznajmljuje za stvaranje sadržaja u zabavnoj industriji. Prema njegovoj računici, do sada je ispraznio 80 posto skladišta, piše "Hollywood Reporter".

U humanitarnoj pomoći protiv ruske agresije pomažu mu kolege veterani i civili. Ukrajini su do sada poslali stotine uniformi, čizama, štitnika za koljena, remenja za oružje i prsluka te ostale vojne opreme. Kako bi bio siguran da je sva oprema stigla u Ukrajinu, Barton sarađuje s ukrajinskim centrom iz L.A.-a. Sve pošiljke putovale su preko Varšave pomoću logističke grupe "Meest Group".


- Rekli su mi da će sve sigurno stići u Kijev - rekao je Barton.

Barton je proveo deset godina u marincima, a služio je i u ratu u Iraku 2003. godine. Nakon vojske posvetio se zabavnoj industriji gdje pomaže kako bi se ispravno pokazale vojne operacije i upotreba oružja na malim ekranima. Trenirao je holivudske zvijezde kao što su Tom Kruz (Cruise), Kristen Stjuart (Kristen Stewart) i Kris Hemsvort (Chris Hemsworth).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.