ČETIRI GODINE OD SMRTI

Inicijativa građana da Donna Ares u Bihaću dobije spomenik i ulicu

Prije par dana održana je manifestacija „Jesen na gelenderima“ i postavljena je improvizirana statua moje kćerke u parku, izjavila je Kolaković – Čaušević

Drugog oktobra obilježena 4. godišnjica od smrti Donne Ares. Agencije

Piše: L. Karahmet - Pujagić

25.10.2021

Nakon što je 2. oktobra obilježena 4. godišnjica od smrti  Donne Ares, u Bihaću su pokrenute inicijative da prerano preminula, kantautorica pravog imena Azra Kolaković, dobije spomenik i ulicu. Ovo je za portal „Avaza“ potvrdila i njena majka Ajka Kolaković-Čaušević.

-    Prva inicijativa je da Donna dobije spomenik u svom rodnom gradu. Prije par dana održana je manifestacija „Jesen na gelenderima“ i postavljena je improvizirana statua moje kćerke u parku i još četiri ugledna građana ovog kantona, među njima je Branko Ćopić i Boško Marjanović -   izjavila je Kolaković – Čaušević.



Improvizirana statua Donne Ares u Bihaću. Facebook

Ona je dodala da je još jedan prijedlog u proceduri.


-    Organizacija "Glas žene" podnijel je inicijativu da pet uglednih žena dobije svoju ulicu u Bihaću, među njim je najmlađa Donna Ares, jer je ostavila pečat širom regiona i Bihać je asocijacija na nju – govori Kolaković-Čaušević i dodaje da ljudi iz cijelog svijeta daju podršku ovim inicijativama.


Na Facebouku je također pokrenuta grupa pod nazivom „Podrška za postavljanje statue naše Donne Ares (Azre Kolaković)“.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.