VELIKI GUBITAK

Hadžihafizbegović o odlasku Laneta: On da je telefonski imenik čitao, čovjek bi ga pažljivo slušao

Bio je samozatajan, totalni antipod u odnosu na njegovu percepciju kod publike, koja ga je voljela, kazao je Hadžihafizbegović

Piše: N. Ajnadžić

25.8.2021

Hadžihafizbegović: Laneta ćemo uvijek pamtiti kao neobičnog komičara. Arhiv

Vijest o smrti Milana Laneta Gutovića potresla je region. Mnogi nisu željeli vjerovati u njenu istinost, nisu željeli prihvatiti da je otišao čovjek koji nas je tolike godine nasmijavao.

Gostovao je Lane i u Sarajevu sa svojim predstava, a među posljednjim izvedbama bile su one u Kamernom teatru 55. 

Gdje smo sjedili u Sarajevu

Zbog toga smo pozvali direktora Kamernog teatra 55 i glumca Emira Hadžihafizbegovića koji je bio iznenađen viješću. Kaže da ga je zatekla na setu snimanja novog filma Pjera Žalice "Praznik rada".

- Vijest o smrti mog velikog prijatelja Milana Laneta Gutovića došla je danas na glumački set. Boris Isaković i ja smo radili jednu scenu na kraju koje nam je javljeno da je Lane umro. Bili smo dobri prijatelji, on je bio sjajan glumac - kazao nam je Hadžihafizbegović.

Dodao je da je legendarni Srećko Šojić iz "Tesne kože" ima hobije koji su bili posebni.

- Bio je samozatajan, totalni antipod u odnosu na njegovu percepciju kod publike, koja ga je voljela. Bio je uvijek u svom filmu. Bio je satiričan i blagi cinik upravo prepoznavajući sve anomalije društvenog konteksta u kojem je i živio. U Sarajevu je najviše volio da ide u restoran "Tavola".

Spokoj mu duši

Upravo su tu, kako kaže Hadžihafizbegović, nakon odigranih predstava završavali.

- Veliki gubitak za regionalno glumište i, naravno, gubitak za beogradske teatre u kojima je radio, a radio je u nekoliko njih. Izražavam saučećće njegovoj porodici i u ime Kamernog tetara 55 u kojem je nastupao, kao i u svoje ime i moje porodice. Spokoj mu duši, uvijek ćemo ga pamtiti kao neobičnog komičara jer taj šarm koji je on imao rijetko se susreće. Ma, on i kada bi telefonski imenik čitao, kako se kaže, čovjek bi u publici sjedio i slušao ga koliko je imao šarma - rekao je emotivno Hadžihafizbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.