SJEĆANJE NA PANDEMIJU

Kejt Midlton objavila knjigu

Kroz "Hold Still" željela sam iskoristiti snagu fotografije radi stvaranja trajnog zapisa onoga što smo svi proživjeli, napisala je u uvodu

Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža. Agencije

L. K. P.

28.3.2021


Kejt Midlton (Kate Middleton), vojvotkinja od Kembridža, u nedjelju je izdala knjigu fotografskih portreta snimljenih tokom britanskog "lockdowna", za koju je rekla da predstavlja trajan zapis o pandemiji.

Kejt, supruga princa Vilijama (William), kraljicina unuka i drugog člana porodice u nasljednom redu za prijestolje, prošle je godine započela projekt s Nacionalnom galerijom portreta, pozivajući ljude da predaju fotografije snimljene tokom prvog britanskog zatvaranja.

Komisija, čija je članica i Kejt, između 31.000 portreta odabrala je njih 100. Prije nego što su se našle u knjizi, fotografije su bile prikazane na digitalnim izložbama i izložbama zajednica.


Midlton: Predstavila trajan zapis o pandemiji. Agencije

- Kroz Hold Still (Držite se mirno) željela sam iskoristiti snagu fotografije radi stvaranja trajnog zapisa onoga što smo svi proživjeli, željela sam doći do priča pojedinaca i dokumentirati značajne trenutke za porodice i zajednice tokom života u pandemiji - napisala je Kejt u uvodu knjige.


Knjiga pod nazivom "Držite se mirno: Portret naše nacije 2020. godine" bit će dostupna od 7. maja, tačno godinu dana od početka projekta. Neto prihod će se raspodijeliti između Nacionalne galerije portreta i britanske dobrotvorne organizacije za mentalno zdravlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.