ŠTA ĆE PAR REĆI

Stručnjak analizirao Meganin govor tijela u intervjuu: Dvor ima čega da se plaši

Kako kaže stručnjak za govor tijela Džudi Džejms, najave razgovora su već rekle mnogo toga o Megan

Čeka se objavljivanje intervjua. Agencije

Fu. M.

5.3.2021

Nestrpljivo se čeka intervju Megan Markl (Meghan Merkle) i princa Harija (Harry) sa Oprom Vinfri (Oprah Winfrey), svi osim britanskog dvora koji strepi šta će to par reći.

Kako kaže stručnjak za govor tijela Džudi Džejms, najave razgovora su već rekle mnogo toga o Megan.

- Ako se dvor nadao da bi slatki zagonetni osmjeh Megan Markl iz prvog tizera mogao da bude uvod u niz njenih poricanja na sva ona dramatična pitanja o dvoru njenog domaćina, poricanja praćenih kikotanjem, onda bi ovaj snimak gdje "zvijezda nijemog filma" konačno govori, odlučno sugerisao suprotno - analizirala je Džudi Džejms.

Njen glas je nižeg tonaliteta i sporiji i ona svaku riječ izgovara sa pauzama i naglašava je.

- Zbog toga ona zvuči činjenično, a ne emocionalno. Oči joj se pomjeraju u stranu, što je uobičajeno kada se prisjećamo nečeg i time uokvirujemo riječi, a zatim dok govori o "riziku od gubitka stvari" ona pomjera oči u drugom smjeru, povezanom sa pogledom u budućnost - objasnila je.

Džudi je dodala da Megan i Opra uspostavljaju kontakt "licem u lice", zbog čega njihov razgovor izgleda kao razgovor intelektualno jednakih osoba.

Hari i Megan. Agencije

U određenoj mjeri bi njene riječi, nastavila je Džudi, mogle da ukažu na to da Megan traži utjehu, ali ona podignutim prstom pokazuje da je pažljivo razmislila kako će odgovoriti na složena pitanja.

Podsjetimo, britanski mediji pišu da bi televizijska mreža u Velikoj Britaniji, ITV, mogla odustati od prikazivanja intervjua za koji su američkom CBS-u platili više od milion funti!

Riječ je o intervjuu o kojem danima ne prestaje da se priča, onom koji su Megan Markl (39) i princ Hari (36) dali Opri Vinfri (67).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.