NAJAVA

Životna priča Nazifa Gljive, sve o putovanju Mirsade Baljić u Kinu...

Pročitajte još niz zanimljivih sadržaja

Naslovna priloga "Panorama". Avaz

Piše: L. K. P. / Avaz.ba

2.11.2019

U printanom izdanju "Dnevnog avaza" od nedjelje, 3. novembra, prilog "Panorama" donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja.

Hitmejker Nazif Gljiva (70) obilježava 40 godina karijere. Ovaj veliki jubilej planira proslaviti uskoro na prigodan način, uz muziku i prijatelje. Upravo on je zaslužan za neke od najvećih hitova Halida Bešlića, te još nekih izvođača.

- Autori su letjeli da bi me prevazišli. A nikada nisu mogli to napraviti. Čak i pjevači koji najbolje pjevaju nisu mogli otpjevati „Neću, neću dijamante“, „Zlatne strune“, „Beograđanku“. A Bešlić i ja smo možda jednostavno rođeni tako da nas niko nije mogao kopirati jer on ima svoj specifičan glas, stav, prilaz publici, narodu, a ja imam pjesme koje ne može niko pjevati. Odnosno, mogu, ali nije to to – kazao je Gljiva u velikoj životnoj priči za „Dnevni avaz“.

Slikarica Mirsada Baljić provela je mjesec u drevnoj Kini, koja ju je na prvi pogled očarala prirodom i kulturom. Za „Dnevni avaz“ pričala je o svojim iskustvima i uspomenama s Dalekog istoka.

Manekenka Laura Andrić krasi naslovnu stranu našeg priloga. Ova Travničanka sa adresom u dalekoj Australiji već neko vrijeme ljubi reli vozača. Svojim izgledom očarala je tamošnje medije, gdje je nerijetko zaštitno lice mnogih modnih kampanja.

Mlada producentica Martina Kašljević dovodi hit komediju „Kerovi“ u tri bh. grada. U ovm poslu je već osam godina, a za naš list je otkrila koliko voli svoj posao i koliko je njen tata, poznati producent Tomislav Kašljević zaslužan što je ona zavoljela ovu vrstu posla.

Čitajte još:

-Glumica s kćerkom u prvom zajedničkom modnom projektu: Ketrin Zeta-Džons i Keris: Kakva majka takva kćerka

- ZANIMLJIVE DESTINACIJE Skrivena i živopisna atrakcija Mediterana: POPAJEVO SELO - Kad film postane život

- IKONA STILA Blogerica Kjara Feranji prva na svim listama popularnosti: Senzacija modnog svijeta

- PLAVA KRV  Anđela Keli, Elizabetina desna ruka, objavljuje knjigu: Kraljica, stilistkinja i ormar

-TEHNO INOVACIJE  Ruski brend Caviar ponovo iznenadio: iPhone 11 pro u čast Džobsa, Alija i Frejzera

-GASTRO   Po sadržaju vitamina C može se mjeriti s limunom: KUPUS –Čudesna namirnica


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.