ONA JE BOMBA

Margot Robi – holivudska barbika

Igra u drami rađenoj prema istinitoj priči o glavnom čovjeku „Fox Newsa“ koji je napastvovao žene

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

4.9.2019

Margot Robi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Nakon izuzetno uspješnog filma „Bilo jednom... u Hollywoodu“ Kventina Tarantina (Quentin), Margot Robi (Robbie, 29) nastavlja oduševljavati čitav svijet.

Seks-simbol

Uz Nikol Kidman (Nicole) i Šarliz Teron (Charlize Theron), Robi igra Kajlu Pospisil (Kayla) u novom ostvarenju „One su bombe“ („Bombshell“) koje u kina stiže početkom naredne godine.

To je drama o neslavnoj reputaciji glavnog čovjeka televizije “Fox News”, kojeg je nedavno Rasel Krou (Russell Crowe) tumačio u mini-seriji “Najjači glas”, i njegovim žrtvama.

Rodžer Ailes (Roger) je godinama, bez posljedica, seksualno napastovao i uznemiravao žene koje su radile za taj medij. Podnijele su tužbe, a u zamjenu za tišinu ponuđena im je velika svota novca. Ono što je krenulo iz tišine postala je prava bomba. Film daje detaljan prikaz istinite priče i kako je Ailes na kraju pao. Najavni video ne govori puno, ali daje naznake dramatičnog i zanimljivog filma.

Kritičari već najavljuju moguće osvajanje Oskara, a za prelijepu Australku Margot to bi bila još jedna stepenica više u Holivudu. Nju je i sam Tarantino opisao kao trenutno najseksepilniju mladu glumicu te je, prije snimanja svjetskog hita “Bilo jednom… u Hollywoodu”, izrazio bojazan da neće uspjeti dobiti Robi kao glavnu zvijezdu, uz Bred Pita (Brad Pitt) i Leonarda Dikaprija (DiCaprio).

I dok bi neke glumice dale sve da postanu holivudski seks-simboli, australska filmska zvijezda nastoji pobjeći od toga. Smatra da je to ograničavajući epitet te da joj je važnije, kako je rekla, da se o njoj govori kao o talentiranoj glumici. Ipak, prozvana je holivudskom barbikom.

Hrpa djece

Mnogi misle da se na tom polju i dokazala sa obzirom na to da je za deset godina karijere zaradila tridesetak nominacija različitih filmskih udruženja i akademija, a radila je s nekim od najpoznatijih glumaca i reditelja, poput Martina Skorsiza (Scorses), Džared Leta (Jared Leto)...

Zanosna plavuša je u sretnom braku s Britancem Tomom Akerlijem (Ackerley) već skoro tri godine, a vjenčanje su obavili skoro pa u tajnosti, na žalost muških fanova.

- Kad sam se udala, prvo pitanje koje su mi ljudi postavili bilo je: “A kada će dijete?”. Ljuta sam zbog tog viđenja da parovi odmah moraju imati djecu. Za 30 godina vidim se na velikoj božićnoj večeri s hrpom djece, ali sada nije trenutak. U to sam sigurna – kazala je nedavno Robi.

Iako je uvijek uspješno izbjegavala skandale i gradila karijeru dobre djevojke, u jednom od intervjua, na pitanje novinara koje je najluđe mjesto na kojem je bila intimna, Robi je odgovorila:

- To je bilo na džet-skiju. U mjestu je stajao, ali je bio u vodi.

Ovim je izazvala brojne komentare fanova, a dio njih je bio i oduševljen njenom iskrenošću.

Radila tri posla

Margot Robi rođena je na u Dolbiju u Australiji, a cijelo djetinjstvo provela je na farmi. Njen otac Majk Robi (Mike) napustio je porodicu kada je Margot bila mala, a njena majka Sari Kesler (Sarie Kessler) je morala podići četvero djece na noge, sa obzirom na to da Margot ima dva brata i sestru. Kontakt s ocem svela je na minimum, a do 16. godine radila je tri posla istovremeno kako bi njena porodica jedva spojila kraj s krajem.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.