REAKCIJE

Mirjana Karanović za "Avaz": Glumim 40 godina, pa zar ja da otkažem predstavu

Ona, jednostavno, nije mogla da se odigra, ali ne zbog mene, uzvratila je Karanović

Karanović: Bila vidno uznemirena. Instagram

Piše: N. Ajnadžić

28.8.2019

Regionalnim portalima jučer je odjeknula vijest da je predstava “Balava”, koja se 24. avgusta trebala igrati na otvorenoj sceni u Aranđelovcu u okviru Smotre umjetnosti “Mermer i zvuci”, otkazana, jer je, navodno, Mirjana Karanović (62) odbila da glumi.

Četiri žene

Riječ je o praizvedbi teksta Dunje Matić, a Karanović igra glavnu ulogu. Osim nje, tu su i Jasna Đuričić, Isidora Simijonović i Jovana Belović, a radi se o drami koja prati četiri žene iz dvije generacije.

Iz organizacije su rekli da Karanović nije bila zadovoljna uvjetima na otvorenoj sceni i parkom Bukovičke banje.  

Glumica se nije oglašavala, ali je na naš poziv odgovorila. Za “Dnevni avaz” nije krila da je iznenađena napisima da bi mogla otkazati predstavu bez razloga. Iako nije htjela da detaljiše, kazala nam je: 

- Ja razlog otkazivanja predstave? Neko nešto objavi i odmah se misli da je to to. Mislite da postoji mogućnost da bih otkazala predstavu bez ikakvog razloga? 

quote
<p>Mirjana je u posljednje vrijeme aktivna na društvenim mrežama, gdje ponosno pokazuje svoju novu figuru nakon što je smršavjela i utegnula se. </p>

60 godina

Vidno uznemirena, Karanović je istaknula da nije ona otkazala igranje “Balave”.

- Ona, jednostavno, nije mogla da se odigra, ali ne zbog mene. Imam 60 godina, 40 godina profesionalno se bavim pozorištem pa zar ja da otkažem predstavu? Pa, da li je to moguće – zaključila je glumica. 

Prošle sedmice bila u Sarajevu

Karanović je prošle sedmice boravila u bh. prijestonici tokom održavanja 25. Sarajevo Film Festivala. Tom prilikom je prodefilirala crvenim bosanskim ćilimom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) zajedno s ostatkom ekipe filma “Sarajevo mon amour”, u kojem i ona igra. Ukrala je svu pažnju svojom figurom, ali i osmijehom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.