HIT SERIJA

Slavko Sobin: Žungul bi trebao živjeti i dalje

Pametna televizija bi odmah kupila i četvrtu i petu sezonu

Sobin: Neugodno mi je što je ispalo da vodim kampanju protiv HRT-a. Arhiv

Piše: N. AJNADŽIĆ

30.3.2019

Serija „Crno-bijeli svijet“ (CBS), koja je ime dobila po hitu „Prljavog kazališta“, osvojila je gledaoce širom regiona. 

Formiranje programa

Splitski glumac Slavko Sobin, koji igra Žungula, jednu od glavnih uloga, šokirao je i rastužio fanove objavom da se serija ukida. Između ostalog, on je na društvenim mrežama napisao da bi snimao seriju zauvijek, ali da je to do HRT-ove produkcije.

- Moja izjava je pogrešno prenesena. Oprostio sam se od uloge koju obožavam i koju radim već tri godine i od publike koja je stvarno divna. Ali serija nije ukinuta, već su odrađene tri sezone koje su naručene. Nije HRT naprasno ugasio seriju, već je treća sezona završena. Naručene epizode smo snimili. Publika pita nas glumce zašto ne snimamo i šalju nam hrpe poruka. Napisao sam i da nije do nas, a da se za pitanja moraju obratiti HRT-u. Meni je čak i neugodno što je ispalo da ja vodim kampanju protiv toga. Na kraju krajeva, ja imam već ugovorene obaveze do kraja 2020. godine, tako da se stvarno ne borim za posao, niti se borim protiv HRT-a. Ali sva pitanja treba njima uputiti, jer oni se finansiraju od građana i tako da imaju pravo izraziti svoju želju o formiranju programa – govori Sobin za „Dnevni avaz“.

Dodaje da, s druge strane, smatra da se jedan tako uspješan projekt s tolikom gledanošću i publikom, mora snimati dalje.

- Pametna televizija bi odmah kupila i četvrtu i petu sezonu. CBS je svake sezone sve uspješniji. Ali nikakvu obavezu HRT nema prema nama kao prema vanjskoj produkciji. Volio bih da je to jasno – ističe glumac.

Kaže i kako mu je ogromna želja da bude dio serije ukoliko dođe do njenog nastavka.

- Ali, to je problematično u zemljama gdje TV produkcija funkcionira malo duže. Glumac, produkcija i scenarist znaju tokom treće sezone hoće li se snimati četvrta. Da dobijemo zeleno svjetlo za narednu sezonu, treba napisati 12 epizoda, razradu, predprodukcijske pripreme. To znači da bi se ta serija trebala početi snimati najranije u trećem mjesecu. A ja ne mogu nezasposlen čekati do marta 2020. godine. Zato stalno govorim, moram biti još uvijek i dovoljno mlad i imati dovoljno slobodnih termina da budem u projektu – kazao nam je Sobin.

Ne krije oduševljenje zbog publike i velikog broja fanova iz cijelog regiona, jer, kako kaže, tim poslom se bavi deset godina i ništa nisam postigao ni preko veze ni preko noći nego polako.

Najdraža epizoda

- Posljednjih dana osjećam da se moj dječiji san ostvario. Obožavam publiku i radim ovaj posao zbog njih i kada onda dođu reakcije do mene, ja letim po oblacima, ne mogu taj osjećaj opisati. Nadam se da ovo nije moj vrhunac i da će to ići dalje. Ali ovo je sav nagomilan trud i ulaganje... – govori Sobin.

Sobin kao Žungul

Kaže da se posebno radovao epizodi o Sarajevu i Olimpijskim igrama, koja je nedavno emitirana.

- Mislio sam i da ćemo ići u Sarajevo. Međutim, za to nije bilo finansija pa smo sve snimili u Zagrebu. Zaista smo od prve sezone čekali tu epizodu, jer Olimpijske igre u Sarajevu... To je predivno. I mislim da mi je to najdraža epizoda ove sezone. Olimpijske igre u Sarajevu su kulturni folklor i nešto što će se uvijek prepričavati i onda je super revizirati takvu priču i pomisliti na tren da si bio sudionik toga – iskren je Slavko.

Novi „Smogovci“ 

- Prije nekoliko dana došla mi je poruka od jedne žene koja je majka dvoje djece. Napisala mi je da mi nismo ni svjesni da smo novi „Smogovci“. I nismo svjesni. Posebno ekipa CBS-a, tu toliko nema taštine i ega... Vrijedno smo radili i unijeli smo sebe u projekt. Još kada dođe i rezultat, mislim da ne postoji nešto veće od toga – kaže Sobin.

Iznenađen sam svojim plesom

Slavko je i dio novog projekta „Ples sa zvijezdama“ koji se emitira na Novoj TV. Svojim plesnim sposobnosti oduševio je sve.

- Imam genijalnu partnericu i kroz godine na sceni naučio sam svoje nedostatke prikriti. I ja sam vrlo ugodno iznenađen koliko to dobro ide. Sad pripremamo treću emisiju. Nadam se da sada, kada je CBS gotov, da ću publiku u BiH moći barem tako zabaviti – kroz smijeh govori Sobin. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.