JET SET

Snima se nastavak serije "Seks i grad": Evo ko neće više glumiti

Scenario će biti urađen prema romanu koji bi tek trebao izaći u oktobru

Glumice serije "Seks i grad". Društvene mreže

Avaz.ba

29.3.2019

Ono što je sigurno to je da trećeg dijela filma "Seks i grad" nećemo imati priliku vidjeti, ali autorica serije Kendis Bušnel (Candace Bushnell) napisala je scenario za nastavak istoimene serije. 

U planu je priča o ljubavi, seksu i poslu u Njujorku, ovaj put među pripadnicama koje imaju pedeset i šezdeset godina.

Scenario će biti urađen prema romanu koji bi tek trebao izaći u oktobru „Is there still sex in the city?“.


Produkcijske kuće "Paramaunt Television" i "Anonymous Content" su već preuzele i otkupile prava ovog romana pa se očekuje i zeleno svjetlo za snimanje nastavka popularne serije. 

Bušnel je i izvršni producent nastavka, a odgovor na pitanje koje nosi njen roman serije, kako kažu iz "Paramaunta": „Da, ima ga.“

Razlika između originalne serije i ovog nastvaka nije samo u godinama glavnih junakinja već i u glumicama. Sada ćemo imati priliku da vidimo nova lica na ekranu koja još nisu otkrivena.

Autorica hit serije izjavila je kako je populacija žena u pedesetoj godini jako mala i te da se nekada smatralo kako su to godine povlačenja, penzije i smanjenog seksualnog apetita.

Serija „Seks i grad“ prikazivala se od 1998 do 2004. godine, a glavne uloge su nosile Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker), Sintija Nikson (Cynthia Nixon), Kim Katral (Kim Cattrall), Kristin Dejvis (Christin Davies).

View this post on Instagram

Hello, spring 💐

A post shared by Carrie Bradshaw (@carriebradshaw_sexandthecity) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.