ISTINA

Oglasio se Klinički centar iz Srbije povodom optužbi da su ubili Sinana Sakića

Iz ove medicinske ustanove je stigao odgovor u kojem kažu da ništa od navedenog nije istina

Sinan Sakić otpušten iz bolnice na zahtjev njegove supruge. Arhiv

Alo.rs

27.2.2019

Udovica preminulog pjevača Sinana Sakića Sabina Sakić na njegovom Instagram profilu 20. februara iznijela je navode da ima dokaze da je njen suprug ubijen, za šta je okrivila ljekare iz Kliničkog centra koji su ga liječili.

U pitanju je dio Klinika za gastroenterologiju i hepatologiju. Iz ove medicinske ustanove je stigao odgovor u kojem navode da ništa od navedenog nije istina.

Pacijent S. S. primljen je na Kliniku za GEH 27. aprila 2018. radi daljnje dijagnostike i liječenja. Tokom liječenja pacijenta provedene su sve mjere savremenog liječenja, terapijska izmjena plazme uz antibiotike, infuzione rastvore s lijekovima za encefelopatiju uz korekciju elektronskog statusa i svakodnevni monitornig svih parametara.

Tokom liječenja pacijenta u jedinici intenzivne njege, supruzi pacijenta izdata je potvrda za posjete od 8 do 20 sati, ali su na intenzivnoj njezi bez propusnica i van naznačenog termina, neovlašteno boravili i ostali članovi porodice. Također, pored pacijenta porodica je postavila laptop s kamerom, koji je kontinuirano snimao pacijenta, a supruga i ostali članovi porodice su neovlašteno fotografirali medicinsko osoblje i ostale pacijente, i pored sugestija zdravstvenih radnika da to ne rade - navodi se u saopćenju Kliničkog centra.

Kako su objasnili, pacijent je otpušten na zahtjev supruge. 

- S pogoršanjem stanja pacijenta dolazi i do ispoljavanja agresije i krajnje nedoličnog ponašanja članova porodice prema medicinskom osoblju, stalnih prijetnji i vrijeđanja sestara i ljekara koje je ugrožavalo redovan proces rada na Klinici i zbrinjavanje pacijenata na intenzivnoj njezi. Konačno, 16. maja na izričit zahtjev supruge (potpisana otpusna lista od supruge) pacijent se uz sve predočene mjere rizika i suprotno stavu ljekara otpušta s Klinike s GEH u teškom stanju - piše u saopćenju, uz napomenu da su svi zdravstveni radnici maksimalno bili tolerantni i puni razumijevanja prema članovima porodice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.