JET SET

Bivša misica Moskve prešla na islam i udala se za kralja Muhameda

Bivša Miss Moskve postala je nova kraljica Malezije nakon što je prešla na islam i udala se za njihovog kralja Muhameda V, koji se na prijestolju nalazi od 2016.

Rihana Oksana Gorbatenko. Društvene mreže

Index.hr

28.11.2018

Bivša Miss Moskve postala je nova kraljica Malezije nakon što je prešla na islam i udala se za njihovog kralja Muhamada V, koji se na prijestolju nalazi od 2016.

Oksana Voevodina ima 25 godina, a od svog je supruga mlađa čak 24 godine. Nakon što je 2015. osvojila titulu Miss Moskve, radila je kao model u Kini i Tajlandu pa se pretpostavlja da se par tako i upoznao.

O Oksani se ne zna puno, osim da joj je otac ljekar, a malezijski mediji nagađaju da je prije udaje za kralja već jednom bila u braku budući da je na takmičenju za Miss koristila prezime Voevodina umjesto prezimena svog oca (Gorbatenko). 

Vjenčanje je održano 22. novembra u Moskvi. Mladoženja je bio odjeven u tradicionalnu malezijsku odjeću, dok je mlada nosila običnu vjenčanicu. Kasnije je na društvenim mrežama objavila fotku na kojoj nosi hidžab. 

Nekoliko mjeseci prije vjenčanja mlada je prešla na islam, a na vjenčanju se jela halal hrana i nije bilo alkohola. Također je uzela muslimansko ime Rihana i sad će se zvati Rihana Oksana Gorbatenko, pišu mediji iz Kuala Lumpura. 

- Mislim da muškarac mora biti glava porodice i mora zarađivati više nego žena - otkrila je bivša misica svoje stavove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.