ŠOKANTNO

Dugo skrivana tajna Džeki Kenedi: Pisma otkrivaju strašnu istinu

Kolekcionar koji zna pravu vrijednost ove prepiske za nju će izdvojiti i više od 20 hiljada dolara

Arhiv

Glossy.espreso.rs

1.11.2018

Pismo koje je napisano preko čak tri stranice datira iz 1957. ili 1958. godine, u vrijeme kada je Džon F. Kenedi (John F. Kennedy) bio senator Masačusetsa, a ovih dana će se naći na aukciji kao dio privatnih stvari omiljenog američkog predsjednika.

- Ne mogu da pomognem sebi što ti, kada se razdvojimo, pišem tako "ukočena" pisma. Za razliku od tebe, ja nisam navikla na ovakvu komunikaciju - stoji na samom početku pisma Žakline Kenedi (Jacqueline Kennedy).

- Znam da svi govore da se supružnici ne bi smjeli nikada razdvajati, ali ja mislim da je dobro kada odemo daleko jedno od drugoga, tada shvatimo toliko puno toga o našem odnosu. Mi smo toliko različiti. Razmišljala sam, svako putovanje, svaki put kada smo razdvojeni, ti mi pišeš "ne razmišljaj previše o našem odnosu"...i evo ga, sada ne razmišljam ni o čemu povezanim s tobom - stoji u pismu. 

Wikipedia

U nastavku pisma Džeki progovara i o nečemu o čemu im je očigledno bilo lakše da prokomentiraju na papiru - da nijedno od njih nisu mislili da će njihov brak biti takav.

- Ti si atipični suprug i taj jaz se povećava, u jednom ili drugom smislu, za svaku godinu koju smo u braku, stoga ne bi smio da budeš iznenađen da imaš atipičnu suprugu. Svako bi bio usamljen u takvom braku. Ne mogu da ti napišem šta osjećam prema tebi, ali pokazat ću ti kada se ponovno vidimo. Mislim da to moraš da znaš... - pisala je Džeki. 

Ona je u pismu navela i o njihovoj kćerki Kerolajn (Caroline), rođenoj 1957. godine nakon niza neuspjelih trudnoća. Iz aukcijske kuće RR uvjereni su kako će kolekcionar koji zna pravu vrijednost ovog pisma za isto izdvojiti i više od 20 hiljada dolara.

Ovo pismo ima nevjerovatnu vrijednost i ljepotu budući da je ona zanimljivo pisala. Dobili smo puno njenih pisama, neka u kojima piše o predsjedniku, neka o onom stravičnom ubistvu, ali nikada do sada nismo u rukama imali pismo koje je Džeki napisala za Džona, otkrili su iz aukcijske kuće i dodali da ona u pismu priča o njihovom braku i odnosu i da to nije puko čavrljanje. 

- To je ljubavno pismo. Ona ga je voljela i to je jasno pokazala ovim pismom - kazali su aukcijskoj kući. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.