SVJEDOČENJE

"Polako, upoznat ćemo se": Poznati dizajner Darko Kostić dječacima nudio 80 KM za odnos i drogu

Avaz.ba

25.7.2018

Dizajneru Darku Kostiću nedavno je produžen pritvor zbog sumnje da je seksualno uznemiravao više osoba, među kojima je 15-godišnji dječak. Darko Kostić je preko Facebooka birao dječake i nudio im novac za seksualne usluge, pišu mediji. 

Naime, u sklopu istrage saslušan je U. U. (23), koji je oštećenog Š. B. (22) povezao s kreatorom.

Ne sjećam se kada je na moj profil na Facebooku stigao zahtjev od Darka Kostića. Pitao  sam ga ko je on. Mislim da mi je rekao da je dizanjer, a potom dodao: "Polako, upoznat ćemo se" i nakon toga mi je ponudio 5.000 dinara (oko 80 KM) za seksualne usluge. Odgovorio sam mu da nisam zainteresiran i da ću mu javiti ukoliko neko od mojih prijatelja bude bio. Ja sam izašao iz kuće i pokazao to prijateljima. Niko nije prihvatio ovako nešto - ispričao je svjedok, a potom otkrio kako je oštećenog Š. B. upoznao s Darkom. 

- Mi njega zovemo Knele. Rekao sam mu da mi se obratio Darko Kostić i da mu je nudio sve živo, znači kokain, "bombone" ekstazi i slično. Knele se zainteresirao jer mu je rođendan bio sutradan i želio je počastiti se - rekao je svjedok u tužilaštvu, a sam Š. B. je potvrdio priču svjedoka.

 

- Dobio sam broj od Darka Kostića za koga nisam znao ko je, a ujedno je U. U. njemu ostavio moj telefon. Kostić mi je potom poslao poruku: "Mogu ti nabaviti kokain, eksere, MDMA, sve što ti treba", a potom mi je poslao zahtjev na Facebooku kako bismo mogli prepoznati jedan drugog kada se sretnemo - svjedočio je Š. B.   

S Kostićem se našao kod jednog hotela, a onda su krenuli u njegov stan.

  - Već na stolu u stanu stajao je crveni tanjirić pored koga je u kesici bio kokain, ali i spid. Darko me pitao želim li probati spid, na šta sam rekao da želim samo kokain. Znao sam da je kokain jer sam se nakon konzumiranja osjećao kao bos. Nakon toga sam zapalio cigaretu i sjeo na ugaonu garnituru, a Darko, koji je sjedio s moje desne strane, lijevom rukom me uhvatio za spolni organ - ispričao je mladić, koji ga je poslije toga udario i pobjegao iz stana. 
 

- Skočio sam i pitao ga: "Šta to radiš?", nakon čega sam ga udario pesnicom u glavu. Rekao mi je: "Izvini, nije se trebalo tako desiti". Tada sam iz bijesa uzeo njegov telefon i izletio iz stana. On mi je u narednim danima, predstavljajući se kao neki inspektor, slao vulgarne poruke: "Majmune jedan, vrati taj telefon", "Zato što me tjeraš da se cimam toliko, vidjećeš šta ću ti uraditi kad te budem uhvatio" - svjedočio je Š. B.

Šokantna prepiska Darka Kostića i maloljetnog L.J., koji je optužio dizajnera za seksulano zlostavljanje, procurila je u javnost. Naime, u porukama se, između ostalog, vidi da je Darko mladiću podvalio "kamagru" i obećao veliku slavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.