PUBLIKA PODIJELJENA

Teaser za novi film Anđeline Đoli, koji je oduševio publiku u Veneciji ugledao svjetlost dana

Radnja filma smještena je u 1970-e i prikazuje posljednje dane života jedne od najpoznatijih opernih pjevačica svih vremena

Isječak iz teasera. Screenshot

E. T.

prije 3 sata 43 minute

Službeni teaser za biografski film Maria, u kojem legendarnu opernu divu Mariju Kalas (Callas) glumi oskarovka Anđelina Đoli (Angelina Jolie) konačno je ugledao svjetlost dana.

Riječ je posljednjem nastavku trilogije biografskih filmova o uticajnim ženama koje je režirao Pablo Larain (Larraín). Uz Mariju, trilogiju čine filmovi Spenser (Spencer), o princezi Dajani (Diani), i Džeki (Jackie), o Džeki Kenedi (Jackie Kennedy).

Larainov najnoviji film premijerno je prikazan 29. avgusta ove godine na Filmskom festivalu u Veneciji, gdje je dobio osam minuta ovacija. Scenarij za film napisao je Steven Najt (Knight), tvorac serije Peaky Blinders.

Radnja filma

Radnja filma smještena je u 1970-e i prikazuje posljednje dane života jedne od najpoznatijih opernih pjevačica svih vremena. Maria Kalas umrla je od srčanog udara u dobio od 53 godine.

Sporedne uloge u filmu igraju Valeria Golino, Kodi Smit-Mekfi (Smit-McPhee), Haluk Bilginer, Alba Rovačer (Rohrwacher) i drugi.

Mišljenja gledalaca

Teaser za film Maria podijelio je gledaoce, jer dio fanova smatra da Đoli nije uvjerljiva u ulozi Marije Kalas, dok drugi dio tvrdi da zaslužuje Oscara za svoju izvedbu.

"Ovo izgleda prekrasno", "Odličan teaser! Stvarno navijam za Đoli", "Mislim da će Anđelina Đoli postati dvostruka dobitnica Oscara", " Anđelina je umjetnica. Ovaj film bi mogao osvojiti Oscara", neki su od pozitivnijih komentara na društvenoj mreži Reddit.

"Pogledat ću ovo zbog scenografije i kostima, ali ne vjerujem da će Đoli ili film vjerno prikazati Kalas. I to kažem kao fan Đoli", "Izgleda mi kao Maestro, a svi su mrzili taj film", "Bez uvrede faovima Peaky Blindersa, ali ako Steven Najt radi na ovome, šanse su 85 posto da će film biti užasan ili razočaravajući", pisali su gledaoci koji su skeptični oko filma.

Film Maria prikazivat će se u odabranim kinima od 27. novembra ove godine, a na Netflixu će biti dostupan od 11. decembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.