LEGENDA NARODNE MUZIKE

Halid Bešlić: SFF je prava priča, što su nekad bili Pula i Beograd, sada je Sarajevo

Sarajevo je ostalo svoje. Nije sami glamur, nego ima i dušu i plus glamur. Vidim i po izjavama stranih glumaca

Bešlić: SFF je značajan za Sarajevo. Avaz

N. Ajnadžić - Dž. Vilajet

21.8.2024

Zvijezda narodne muzike Halid Bešlić pojavio se večeras na bosanskom ćilimu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Legendarni Bešlić je bio u pratnji svojih unučića, a u kratkoj izjavi za medije istakao je šta Sarajevo Film Festival znači za njega.

- Nešto najljepše što Sarajevo ima, bez imalo lažne skromnosti. Festival je izrastao u jednu pravu priču gdje to izgleda dobro, lijepo, moćno, a usput i atmosfera koja vlada.

Sarajevo je ostalo svoje. Nije sami glamur, nego ima i dušu i plus glamur. Vidim i po izjavama stranih glumaca, oni se odmah vrate u sarajevsku raju - rekao je Bešlić.

On ima iskustvo i sa filmovima i sa serijama, pa se prisjetio i svog pojavljivanja na crvenom tepihu.

Film "Kod Amidže Idriza" otvorio je svojevremeno 10. SFF, a u njemu se našla pjesma "Malo je malo dana", čiji tekst je napisao Saša Lošić, a vrhunski, kako on samo i zna, otpjevao Bešlić.

- Ja sam među prvima bio u filmu s pjesmom Saše Lošića "Malo je, malo dana" u filmu "Kod amidže Idriza". S tim filmom je bio otvoren Festival. Tako da sam se s te godine družio Džona Malkoviča (John Malkovich), Depardije (Gerarda Depardieu) i tako dalje.

Sarajevo živi posebnim životom ovih dana, a to je dobro za ovaj grad i ovu priču. Što je nekad bila Pula i Beograd, sada je Sarajevo - poručio je Bešlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.